ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γενετικό υλικό σε βόμβα "πρόδωσε" τον 44χρονο ΕΠΥ

Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών

Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 44χρονου Εθελοντή Πενταετούς Υποχρεώσεως της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος συνελήφθη χθες ως ύποπτος για εμπλοκή σε δυο τουλάχιστον βομβιστικές επιθέσεις, στη Λεμεσό, ενώ ήδη γενετικό υλικό του έχει ταυτοποιηθεί με αυτό που εντοπίστηκε σε εκρηκτικό μηχανισμό που δεν εξερράγη.

Ο 44χρονος φέρεται να συνδέεται με έκρηξη σε μπυραρία της Λεμεσού, που σημειώθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2016 και με έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στο όχημα 57χρονης, με στόχο ωστόσο να θεωρείται πως ήταν ο 29χρονος γιος της, ο οποίος έχει απασχολήσει την Αστυνομία σε διάφορες υποθέσεις. Ο δράστης είχε νωρίτερα ρίξει εκρηκτικό μηχανισμό στη βεράντα της οικίας, ο οποίος δεν εξερράγη, και επέστρεψε με το δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθέτησε στο αυτοκίνητο.

Η διαδικασία στο δικαστήριο διεξήχθη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς στο χώρο βρέθηκαν συγγενείς της 57χρονης. Χθες είχαν απειληθεί επεισόδια από τους συγγενείς, όταν ο ύποπτος μεταφέρθηκε στο δικαστήριο, αλλά τελικά η διαδικασία ορίστηκε για σήμερα και ο ίδιος επανασυνελήφθη δυνάμει νέου δικαστικού εντάλματος, καθώς οι έρευνες έφεραν νέα στοιχεία στην επιφάνεια.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό ανακριτή, ο 44χρονος συνελήφθη μετά από αξιόπιστη μαρτυρία πληροφοριοδότη, ο οποίος ανέφερε πως ο ύποπτος είχε πρόσφατα κλέψει εκρηκτική ύλη από το στρατόπεδο του και σχετικά ενημερώθηκε η Εθνική Φρουρά για διερεύνηση της πληροφορίας.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του εντοπίστηκαν κολλητικές ταινίες, που συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, καθώς και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, ίδια με αυτά που καταγράφονται σε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, να φοράει ο δράστης.

Επίσης, όπως αναφέρθηκε, από τα κλειστά κυκλώματα των δυο σκηνών, διαπιστώνεται πως ο σωματότυπος του δράστη, που επέβαινε σε άσπρου χρώματος scooter, φορώντας κράνος, είναι ίδιος με του υπόπτου.

Ως σημαντικότερη μαρτυρία θεωρείται η ταυτοποίηση του γενετικού υλικού του υπόπτου, με αυτό που εντοπίστηκε στον εκρηκτικό μηχανισμό που δεν εξερράγη στη βεράντα της 57χρονης.

Ο ανακριτής της υπόθεσης είπε ακόμη ότι οι ώρες που σημειώθηκαν οι δυο εγκληματικές ενέργειες συμπίπτουν με τις ώρες που ο 44χρονος αναχωρούσε από νυχτερινό κέντρο στο οποίο επίσης εργάζεται.

Ο ύποπτος αρνείται οποιανδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ ο δικηγόρος του έκανε λόγο για «προκατάληψη» έναντι του πελάτη του και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον συνδέουν με τις υποθέσεις, αμφισβητώντας ότι το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής έδωσε αποτελέσματα για το γενετικό υλικό μέσα σε μισή περίπου μέρα.

Είπε, ακόμη, πως δεν υπάρχει οποιαδήποτε καταγγελία από την Εθνική Φρουρά για κλοπή εκρηκτικών, πως ο πελάτης του δεν είναι ιδιοκτήτης scooter και πως δεν μπορεί κάποιος να υπολογίσει, από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, τον σωματότυπο ενός προσώπου που επιβαίνει σε αυτό.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δυο έρευνες ενώ αναμένεται να γίνουν ακόμη δυο για εντοπισμό τεκμηρίων, θα ληφθούν 41 καταθέσεις από το συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του υπόπτου και θα ζητηθεί η έκδοση διατάγματος αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Το δικαστήριο ενέκρινε τελικά το αίτημα της Αστυνομίας για την έκδοση διατάγματος 8ήμερης κράτησης του υπόπτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X