ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μασκοφόροι γέμισαν με φόλες κυνηγότοπο - Ξεσπούν οι κυνηγοί και το Κόμμα για τα Ζώα (Pics)

Κομμάτια κρέατος με δραστικό δηλητήριο

Σε καταγγελία προέβη άμεσα κυνηγός στην επαρχία Πάφου, όταν εντόπισε δολώματα με δηλητήριο σε περιοχή της Πέγειας. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα του νεοσύστατου Κόμματος Κυνηγών Κύπρου, με ανακοίνωση μέσω της σελίδας του στο facebook, και ανάρτηση των φωτογραφιών με τα φονικά δολώματα για σκύλους.

Το Κόμμα στην ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «ετσιθελισμούς αρμοδίων για τα δικά τους συμφέροντα», καθώς και για «τερτίπια των δήθεν κυνηγών που έχουν τα λεφτά τα μέσα και τις γνωριμίες να διαμορφώνουν και να υποβιβάζουν το άθλημα του κυνηγίου».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Με δύο λόγια ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΉ ΑΠΌΠΕΙΡΑ ΚΑΤΆ των σκύλων μας!! Με μόνο σκοπό την καρπωση θηραμάτων με οποιονδήποτε κόστος.
Όχι κύριοι.

Το Κόμμα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών τοποθετείται δημόσια.

ΚΑΤΑΔΙΚΆΖΕΙ απερίφραστα τέτοιες δολοφονικές απόπειρες.
ΚΑΤΑΔΙΚΆΖΕΙ κάθετα τους ετσιθελισμους των αρμόδιων για τα δικά τους συμφέροντα.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ δημόσια τα τερτίπια των δήθεν κυνηγών που έχουν τα λεφτά τα μέσα και τις γνωριμίες να διαμορφώνουν και να υποβιβάζουν το άθλημα του κυνηγίου.
ΔΗΛΏΝΟΥΜΕ δημόσια τη στήριξη μας στο φιλο που προχώρησε ευθαρσώς σε καταγγελία των δολοφόνων.
Το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών αύριο θα διεξάγει επί τόπου έρευνα στη περιοχή.
Έχουμε ήδη ξεκινήσει ενέργειες για το ολο συμβαν για να δοθεί τερμα σε τέτοιες αποτρόπαιες πραξεις και να αποτινάξουμε τα σάπια μήλα από τον κορμό του αθλήματος του κυνηγίου.
Κανείς δε θα μείνει ατιμώρητος».

Με μια εξίσου έντονη ανακοίνωση, αντέδρασε και το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου:

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καταδικάζει έντονα "τις εγκληματικές ενέργειες της τοποθέτησης δολωμάτων εμποτισμένα με δραστικό δηλητήριο για θανάτωση ανυπεράσπιστων αθώων ζώων, φαινόμενο που γίνεται εντονότερο την κυνηγετική περίοδο στην επαρχία Πάφου και συγκεκριμένα στην Πέγεια", όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Το Κόμμα καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών και την Υπηρεσία Θήρας «όπως εντείνουν και πυκνώσουν τους ελέγχους με σκοπό την αναχαίτιση και τον τερματισμό τέτοιων βάρβαρων πράξεων ενάντια στα ανυπεράσπιστα και αθώα ζώα».

Καλεί, επίσης, «τους πολίτες όταν και εφόσον εντοπίσουν η περιέλθει στην αντίληψη τους ή υποψιάζονται κάτι το οποίο να οδηγεί σε τέτοιους είδους εγκληματικές πράξεις να τα καταγγέλλουν αμέσως στην Αστυνομία ή ανώνυμα στο 1460 ή στο Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου στο τηλέφωνο: 70078080».

Όπως αναφέρει το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, «συγκεκριμένα στο Δήμο Πέγειας πολίτες – κυνηγοί εντόπισαν και κατάγγειλαν στην Αστυνομία άγνωστους να ρίχνουν παντού κομμάτια από κρέας και που πιθανόν αυτά να ήταν εμποτισμένα με δηλητήριο (φόλες)».

Οι πληροφορίες του κόμματος υποστηρίζουν ότι οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με μάσκες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο τοπικός αστυνομικός σταθμός Πέγειας ενέργησε άμεσα και περισυνέλλεξε τεκμήρια ενώ κλήθηκαν οι ύποπτοι για καταθέσεις και μόλις είναι έτοιμος ο φάκελος θα σταλεί στην Γενική Εισαγγελία για να αποφασίσει εάν υπάρχει ποινική υπόθεση.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X