ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φυλακτού: «Εγώ θα παραιτηθώ, αν...»

Πραγματοποιήθηκε η δημοσιογραφική διάσκεψη των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων

Πραγματοποιήθηκε η δημοσιογραφική διάσκεψη των ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, εν όψει των απεργιακών μέτρων που θα εφαρμόσουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις την Τρίτη και Τετάρτη, 18-19 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» οι εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας δε θα βρίσκονται στα σχολεία. Θα μεταβούν την Τρίτη στα σχολεία για να τοποθετήσουν πανό και ακολούθως θα αποχωρήσουν.

Επίσης, την Τρίτη οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων θα επισκεφθούν τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη με σκοπό να του παραδώσουν τις δικές τους εισηγήσεις στα προβλήματα που υπάρχουν. Την Τετάρτη θα έχουν συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων, ενώ την Πέμπτη οι ηγεσίες των κομμάτων θα έχουν συνεδριάσεις με τα συλλογικά όργανα, και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρία και των τριών οργανώσεων.

Όπως αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση οι εκπαιδευτικές οργανώσεις:

«Οι παράνομες και ετσιθελικές αποφάσεις, χωρίς τη διεξαγωγή του επιβαλλόμενου θεσμικού διαλόγου με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από υποδείξεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, σχετικά με τον, δήθεν, εξορθολογισμό στη Δημόσια Εκπαίδευση οδήγησαν τον ευαίσθητο τομέα του Δημόσιου Σχολείου σε πρωτοφανή οριακή κρίση προδιαγράφοντας, ταυτόχρονα, αβέβαιο μέλλον για τη Δημόσια Εκπαίδευση και το Δημόσιο Σχολείο».


 Στο επίκεντρο τα μέτρα των εκπαιδευτικών


 15.30 Λήξη δημοσιογραφικής διάσκεψης

15.20 Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Κάδη, πως οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων είναι ανίκανες να πείσουν τα μέλη τους, ο κ. Φυλακτού απάντησε: «Έχω να κάνω μια πρόκληση προς την Κυβέρνηση. Αν η κυβέρνηση πάρει τα πράγματα πριν από την 4η Ιουλίου εγώ θα παραιτηθώ».

15.12 Γιάννος Σωκράτους: Δεν απεργούμε ούτε για λεφτά, ούτε για αυξήσεις, αλλά διεκδικούμε τον θεσμικό διάλογο. Βλέπετε ότι υπάρχει έδαφος για διάλογο; Εμείς είμαστε αυτοί που έκαναν την τελευταία πρόταση και απορρίφθηκε από την κυβέρνηση. Όμως είμαστε ανοικτοί σε διάλογο

15.10 Γιάννος Σωκράτους: Ναι, απεργούμε, για τις αποφάσεις που λήφθηκαν χωρίς να προηγηθεί διάλογος. Θέλω να ξεκαθαρίσω μια για πάντα ότι σε καμία περίπτωση δε δεσμευτήκαμε σε καμία σύσκεψή και δε συμφωνήσαμε σε καμία πρόταση. Τα εκλεγμένα σώματα μας τα σεβόμαστε και τα υπηρετούμε

15.05 Φυλακτού: Είναι ξεκάθαρο, ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο και εμείς θα αντισταθούμε

15.00 Φίλιος Φυλακτού: Δυστυχώς το έσχατο μέτρο της απεργίας γίνεται εξ υπαιτιότητας της κυβέρνησης. Ο εκπαιδευτικός κόσμος είναι ενωμένος, παρά τις όποιες προσπάθειες να εκφοβισθεί.

Πηγή: Η Καθημερινή / του Νικόλα Πέτρου 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X