ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φυλάκιση σε 28χρονο για εισαγωγή και κατοχή κάνναβης

Τον τσάκωσαν με δέμα στο ταχυδρομείο

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης τριών χρόνων στον Αλέξανδρο Βαφειάδη, 28 ετών από τη Λάρνακα, ύστερα από δική του παραδοχή σε κατηγορίες που αφορούν την παράνομη εισαγωγή και κατοχή 955 γραμμάρια ρητίνης κάνναβης με σκοπό τη προμήθεια σε άλλο πρόσωπο.

Στην απόφαση του το Δικαστήριο αναφέρεται στα γεγονότα της υπόθεσης σύμφωνα με τα οποία στις 3 Οκτωβρίου 2017 εντοπίστηκε από τις αρχές του Βελγίου ταχυδρομικό δέμα με παραλήπτη τον κατηγορούμενο το οποίο περιείχε δέκα πλάκες ρητίνης κάνναβης συνολικού βάρους 955.81 γραμμαρίων, τυλιγμένες σε μεμβράνη ανάμεσα σε σοκολάτες.

Προωθήθηκε διαδικασία ελεγχόμενης παράδοσης και το δέμα στάληκε στην Κύπρο, ενώ με την παραλαβή του δέματος από μέλη της ΥΚΑΝ τα ναρκωτικά αφαιρέθηκαν και στη θέση τους τοποθετήθηκαν ομοιώματα. Το δέμα μεταφέρθηκε στο Ταχυδρομείο Λάρνακας και στάλθηκε ειδοποιητήριο στον κατηγορούμενο για την παραλαβή του.

Το μεσημέρι της 5ης Οκτωβρίου μέλη της ΥΚΑΝ που παρακολουθούσαν το χώρο του ταχυδρομείου Λάρνακας, αντιλήφθηκαν τον κατηγορούμενο να σταθμεύει το αυτοκίνητο του και να εισέρχεται στο κτίριο. Ακολούθως βγήκε έξω χωρίς να παραλάβει οτιδήποτε πήγε στο αυτοκίνητο του και επέστρεψε στο ταχυδρομείο, παραδίδοντας το ειδοποιητήριο και παραλαμβάνοντας το δέμα.

Όταν ο κατηγορούμενος κατευθύνθηκε στο αυτοκίνητο του τον προσέγγισαν μέλη της ΥΚΑΝ και αφού μεταφέρθηκε στα γραφεία της Υπηρεσίας ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε παρήγγειλε πακέτο, ότι δεν γνωρίζει πως βρέθηκαν τα προσωπικά του στοιχεία στο δέμα και πως δεν γνώριζε το περιεχόμενο του.

Στην απόφαση του το Δικαστήριο αναφέρθηκε στην «ευρύτερη ανησυχία και αγωνία του κοινωνικού συνόλου για τη λαίλαπα των ναρκωτικών που μαστίζει τον κοινωνικό ιστό και την καταστροφή που επιφέρουν στο κύτταρο της ίδιας της κοινωνίας που είναι η οικογένεια. Ο κατηγορούμενος αποτελούσε το συνδετικό κρίκο στην αλυσίδα εισαγωγής των ναρκωτικών ουσιών».

Το Δικαστήριο στην απόφαση του σημείωσε ακόμα ότι ο κατηγορούμενος βαρύνεται με δύο προηγούμενες καταδίκες δηλαδή ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή για κατοχή κοκαϊνης βάρους 5,7 γραμμαρίων που του επιβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2012 και κατοχή κοκαϊνης βάρους 1.5 γραμμαρίων, αδίκημα στο οποίο του επιβλήθηκε το Μάρτιο του 2017, πρόστιμο 2μιση χιλιάδων ευρώ.

Ανέφερε ακόμα ότι «έχοντας υπόψη τις συνθήκες και περιστατικά διάπραξης των αδικημάτων καταλήγουμε ότι η επιλογή ποινής φυλάκισης είναι η μόνη αρμόζουσα και ενδεδειγμένη για τον κατηγορούμενο».

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 χρόνων και στις δύο κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο κατηγορούμενος με τις ποινές να συντρέχουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X