ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοκάρουν οι φωτογραφίες των πτωμάτων που ξεβράστηκαν στο Ριζοκάρπασο (pics)

Φρικτό θέαμα! Πιστεύεται ότι ανήκουν σε Σύρους μετανάστες

Για μια μεγάλη ανθρωπιστική τραγωδία στα παράλια της Καρπασίας κάνουν λόγο τις τελευταίες ώρες τα τ/κ μέσα ενημέρωσης. Η Κίμπρις Ποστασί σημειώνει ότι στα παράλια της Καρπασίας εντοπίστηκαν 8 σοροί πολιτών Συρίας, ενώ κάποια άλλα ενημερωτικά δίκτυα κάνουν λόγο για 9 νεκρούς. Η Κίμπρις Ποστασί αναφέρει ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί κατά τις επόμενες ώρες.

Οι πρώτοι δυο σοροί εντοπίστηκαν χθες και το πρωί της Δευτέρας γύρω στις 10.00 ακόμα δύο. Στη συνέχεια ακολούθησε ο εντοπισμός και άλλων άψυχων κορμιών. Οι «αρχές» έχουν στην κατοχή τους την πληροφορία ότι ενδέχεται να βυθίστηκε ένα σκάφος που μετέφερε 10 Σύρους πρόσφυγες.

Η «αστυνομία» ξεκίνησε έρευνες και την υπόθεση αναλαμβάνει η «εισαγγελία» και ο «ιατροδικαστής», ενώ οι σοροί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μπουρχάν Ναλμπάντογλου. Στις επιχειρήσεις λαμβάνει μέρος και η «ακτοφυλακή».

Για τη τραγική εξέλιξη τοποθετήθηκε και ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της ειρήνης και σταθερότητας για την περιοχή μας. «Ο θάνατος των ανθρώπων αυτών μας υπενθυμίζει πόσο σημαντική είναι η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή μας. Η επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας είναι το μεγαλύτερο καθήκον όλων μας, και της κοινότητας μας και της ανθρωπότητας όλης», έγραψε στην ανάρτηση του ο Τ/κ ηγέτης.

Πηγή: Καθημερινή 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X