ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ναυάγιο στην Ξυλοφάγου: Στην δημοσιότητα τα στοιχεία της άτυχης γυναίκας

Έτσι συνέβη η τραγωδία

Η Νίκη Χριστοφίδη, 60 χρόνων από το Λυθροδόντα, έχασε το μεσημέρι τη ζωή της σε θαλάσσιο ατύχημα που σημειώθηκε στη περιοχή Ξυλοφάγου, έδαφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Η άτυχη γυναίκα επέβαινε σε σκάφος αναψυχής μαζί με το γιο και το σύζυγο της και δύο συγγενικά τους άτομα, άνδρας και γυναίκα. Το σκάφος που οδηγούσε ο 38χρονος γιος της 60χρονης είχε αναχωρήσει από το αλιευτικό καταφύγιο Ορμήδειας, μετέβη στη περιοχή Κάβο Γκρέκο και στην επιστροφή προς τη περιοχή των Βάσεων Δεκέλειας, σημειώθηκε το τραγικό συμβάν.

Διαβάστε, επίσης: Τραγωδία στην θάλασσα: Νεκρή γυναίκα σε ναυάγιο

Σε δηλώσεις του ο βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Δεκέλειας Αντρέας Πιτσιλλίδης ανέφερε ότι «σήμερα γύρω στις 14.30 το μεσημέρι λάβαμε κλήση από την Λιμενική Αστυνομία Λάρνακας ότι σκάφος αναψυχής που βρισκόταν στη περιοχή «Κόκκινος Γκρεμός» της Κοινότητας Ξυλοφάγου, εντός των ορίων των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας λόγω θαλασσοταραχής ήταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».



Πρόσθεσε ότι αμέσως κινητοποιήθηκε το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας που απέστειλε ελικόπτερο στη περιοχή και σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας των Βάσεων.

Με την άφιξη τους στη περιοχή «Κόκκινος Γκρεμός» τα σωστικά μέσα εντόπισαν στη θάλασσα ένα σκάφος αναψυχής. Το ελικόπτερο κατάφερε να διασώσει τα συγγενικά άτομα της οικογένειας, δηλαδή τον άνδρα και τη γυναίκα, τους οποίους και μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Η κατάσταση των δύο ατόμων κρίνεται καλή ωστόσο κρατούνται στο Νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλλίδη, ο πατέρας και ο γιός, κατάφεραν να κολυμπήσουν, βγήκαν στη στεριά και διασώθηκαν από αστυνομικούς των Βάσεων Δεκέλειας που έφτασαν στην περιοχή.

Την 60χρονη έβγαλε το κύμα στα βράχια της ακτής ωστόσο δεν είχε τις αισθήσεις της. Ασθενοφόρο και γιατρός των Βάσεων μετέβησαν στη περιοχή και γύρω στις 4 το απόγευμα ο γιατρός διαπίστωσε το θάνατο της γυναίκας, η οποία είναι η Νίκη Χριστοφίδη, 60 χρόνων από τον Λυθροδόντα.

Ο κ. Πιτσιλλίδης είπε ακόμα ότι «από τις προκαταρκτικές εξετάσεις φαίνεται ότι λόγω της θαλασσοταραχής μπήκε νερό μέσα στο σκάφος αναψυχής» και παρά τις προσπάθειες του χειριστή αυτό βυθίστηκε με αποτέλεσμα τα πέντε άτομα που βρίσκονταν σ’ αυτό να πηδήξουν στη θάλασσα για να σωθούν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι το ΚΣΕΔ και η Λιμενική Αστυνομία ειδοποιήθηκαν για το ατύχημα από άτομα που βρίσκονταν στη περιοχή.

Τα αίτια του θαλάσσιου ατυχήματος διερευνά η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X