ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φορτωμένοι καπνικά προϊόντα από τα κατεχόμενα

Τα προόριζαν για την Αγγλία

Σε κατασχέσεις μεγάλης ποσότητας καπνικών προϊόντων που προέρχονταν από τα κατεχόμενα με προορισμό την Αγγλία μέσω του αεροδρομίου της Λάρνακας, προχώρησε το Τμήμα Τελωνείων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος, το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου, στο Σημείο Διέλευσης του Αγίου Δομετίου, Λειτουργοί του Τμήματος εντόπισαν σε όχημα με αριθμούς εγγραφής του ψευδοκράτους, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις Τουρκοκύπριοι, 19 κιλά και 200 γραμμάρια καπνό για στριφτό τσιγάρο (384 συσκευασίες των 50 γραμμαρίων μάρκας GOLDEN VIRGINIA) και 1.200 τεμάχια τσιγάρα (4 συσκευασίες των 200 τεμαχίων μάρκας SILK CUT και 2 συσκευασίες των 200 τεμαχίων μάρκας KENT).

Από τις προκαταρκτικές έρευνες διαπιστώθηκε ότι, τα καπνικά προϊόντα που εντοπίστηκαν, ανήκαν σε μια εκ των επιβαινόντων του οχήματος, η οποία επρόκειτο να αναχωρήσει από το Αεροδρόμιο Λάρνακας με προορισμό την Αγγλία. Η εν λόγω Τουρκοκύπρια, συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ τόσο τα ανευρεθέντα καπνικά προϊόντα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στις € 4.220 περίπου, όσο και το όχημα που χρησιμοποιήθηκε παράνομα για τη μεταφορά τους από τις κατεχόμενες περιοχές, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διεπράχθησαν, με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 7.100, πλέον € 500 ως ποσό απόδοσης για το όχημα. Με την καταβολή των πιο πάνω ποσών, οι ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Επίσης, το ίδιο βράδυ μέλη του Ουλαμού Προλήψεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, εντόπισαν σε όχημα Ελληνοκυπρίου στη Λευκωσία, 54 συσκευασίες των 200 τεμαχίων τσιγάρα, με διάφορες μάρκες.

Στη σκηνή κλήθηκαν Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα τσιγάρα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα € 1.900, δεν έφεραν την προειδοποιητική σήμανση του Υπουργείου Υγείας για το βλαβερό του καπνίσματος στην Ελληνική και Τουρκική γλώσσα, ένδειξη ότι αυτά είναι αφορολόγητα.

Διαπίστωσαν επίσης ότι πρόκειται για μάρκες, οι οποίες δεν εμπορεύονται νόμιμα στην Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά πωλούνται στα κατεχόμενα και μεταφέρονται παράνομα στις ελεύθερες περιοχές. Τόσο τα τσιγάρα που εντοπίστηκαν, όσο και το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά τους από τις κατεχόμενες περιοχές, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Ο Ελληνοκύπριος, ο οποίος έχει απασχολήσει επανειλημμένα το Τμήμα Τελωνείων για παρόμοιας φύσης αδικήματα, συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα και στις 14/2/2019, οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου εξασφαλίστηκε η προσωποκράτησή του για τέσσερις μέρες. Η υπόθεση τυγχάνει διερεύνησης από το Τμήμα Τελωνείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X