ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φόνος Πέγειας - Ανθρωποκτονία η κατηγορία εναντίον του 35χρονου

Δεν παραδέχεται τις κατηγορίες

Μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει απάντησε 35χρονος στα αδικήματα ανθρωποκτονίας σε βάρος 39χρονου Βρετανού, του James Birch, στις 24 Ιουνίου 2018 στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας και απόπειρας φόνου σε βάρος 32χρονου, μετά τη σημερινή τροποποίηση του κατηγορητηρίου και τη μετατροπή της κατηγορίας από φόνο εκ προμελέτης σε ανθρωποκτονία.

Ο 35χρονος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο όπου μεταφέρθηκε από τις Κεντρικές Φυλακές.Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για τις 12.3.2019 στις 09:00 και διέταξε όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση.

Η κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείται από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου στη σημερινή διαδικασία προχώρησε σε τροποποίηση του κατηγορητηρίου με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί η 1η κατηγορία που αφορά φόνο εκ προμελέτης και να προστεθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Όσον αφορά τις λεπτομέρειες του αδικήματος ο κατηγορούμενος την 24η Ιουνίου του 2018, στην Πέγεια της Επαρχίας Πάφου, με παράνομη πράξη επέφερε τον θάνατο στον Robert James Birch τέως από την Αγγλία.Ο 35χρονος απήντησε μη παραδοχή και στις δύο κατηγορίες που αντιμετωπίζει.


Αίσχος και ντροπή! Έκαψαν ζωντανό σκύλο (pics)


Στην κράτηση του 35χρονου που αιτήθηκε η κατηγορούσα αρχή δεν έφερε ένσταση ο συνήγορος υπεράσπισης του, δικηγόρος Σάββας Μάτσας . Ο κ. Μάτσας ανέφερε στο Δικαστήριο ότι όπως διαπίστωσε υπάρχουν μάρτυρες, η μαρτυρία των οποίων μπορεί να γίνει παραδεκτή ώστε να μετριαστεί ο χρόνος εκδίκασης της υπόθεσης.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο οι μάρτυρες κατηγορίας που θα καταθέσουν ενώπιον του Κακουργιοδικείου ανέρχονται σε 43.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις 02:30 τα ξημερώματα της Κυριακής 24ης Ιουνίου, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι στη λεωφόρο Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια, άγνωστο όχημα κτύπησε δύο πεζούς οι οποίοι περπατούσαν κατά μήκος της συγκεκριμένης λεωφόρου.

Μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν στη σκηνή, όπου εντόπισαν άνδρα ηλικίας 39 ετών νεκρό στο έδαφος και το δεύτερο άνδρα ηλικίας 32 ετών τραυματία.

Ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε τη σκηνή, ενώ λίγο αργότερα λήφθηκε πληροφορία, ότι ένα αυτοκίνητο έπεσε στην θάλασσα στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια. Από το εν λόγω όχημα θεάθηκαν να εξέρχονται δύο πρόσωπα,ένας άντρας και μια γυναίκα.

Τα δύο πρόσωπα ηλικίας 35 ετών ο άντρας και 23 ετών η γυναίκα, εντοπίστηκαν από μέλη της Αστυνομίας να περπατούν στον κύριο δρόμο Αγίου Γεωργίου Πέγειας και μεταφέρθηκαν στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου.

Το αυτοκίνητο του 35χρονου εντοπίστηκε στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου και ανασύρθηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και η 23χρονη ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να κατηγορηθεί αφού δεν προέκυψαν οποιοδήποτε ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X