ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φόνος Λεωνίδη: Απορρίφθηκε το αίτημα του 36χρονου και παραμένει υπό κράτηση

Άφαντος παραμένει ο 31χρονος υπ' αριθμόν έναν καταζητούμενος ο οποίος κρίνεται ως άκρως επικίνδυνο πρόσωπο

Στις Κεντρικές Φυλακές θα παραμείνει υπόδικος ο 36χρονος Λετονός μέχρι την έναρξη της δίκης του ενώπιον του Κακουργιοδικείου, στις 10 Μαΐου, για την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης του 47χρονου Έρνεστ Λεωνίδη, που διαπράχθηκε στις 8 Φεβρουαρίου σε εστιατόριο, στη Λεμεσό.

Μετά τη χθεσινή παραπομπή του ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ο 36χρονος οδηγήθηκε εκ νέου σήμερα στο δικαστήριο, όπου η υπεράσπιση ζήτησε όπως ο κατηγορούμενος αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση και περιοριστικούς όρους, αίτημα που τελικά απορρίφθηκε.

Ο 36χρονος Λετονός αντιμετωπίζει συνολικά 16 κατηγορίες με σοβαρότερες τον φόνο εκ προμελέτης και τη συνωμοσία προς διάπραξη φόνου, και αν και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στο έγκλημα, παραδέχεται τη στενή φιλική σχέση με τον υπ` αριθμόν έναν καταζητούμενο, έναν 31χρονο Γεωργιανό, ο οποίος πριν ένα χρόνο του είχε βαφτίσει το ένα του παιδί.

Υπενθυμίζεται πως ο 31χρονος θεωρείται ως ένας από τους τρεις εκτελεστές και κρίνεται ως άκρως επικίνδυνο πρόσωπο, καθώς βρίσκεται στην "πράσινη αγγελία" της Ιντερπόλ για γνωστούς εγκληματίες. Είχε φτάσει στην Κύπρο και διέμενε στη Λεμεσό, έπειτα από διευθετήσεις που έκανε ο 36χρονος.

Χθες το απόγευμα αφέθηκαν ελεύθερα δυο πρόσωπα που τελούσαν υπό κράτηση για την υπόθεση, ένας 25χρονος Ρώσος και ένας 24χρονος Γεωργιανός, που, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, μετέφεραν στη σκηνή τους δράστες, χωρίς ωστόσο, όπως δηλώνουν, να γνώριζαν τις πραγματικές τους προθέσεις.

Για την υπόθεση καταζητούνται πέντε πρόσωπα, ο 31χρονος Γεωργιανός φερόμενος ως εκτελεστής, ο 29χρονος αδελφός του 25χρονου Ρώσου που παρέλαβε τον αδελφό του και τον 24χρονο όταν εγκατέλειψαν τη σκηνή με τα πόδια, τα δυο πρόσωπα που συνέτρωγαν με το θύμα, δυο ομογενείς από τη Γεωργία 57 και 48 χρόνων, καθώς και ένας 28χρονος Γεωργιανός, στον οποίον ο Λετονός είχε δανείσει το όχημα με το οποίο φέρεται να διακινούνταν οι δράστες.

Οι έρευνες συνεχίζονται και για διαπίστωση των στοιχείων των δυο άλλων εκτελεστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση