ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φόνος Κόκου - Σε απευθείας δίκη ο 21χρονος για ανθρωποκτονία

Ποια η έκκληση του δικηγόρου του

Σε απ’ευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου που θα συνεδριάσει στις 8 Απριλίου 2019, παραπέμφθηκε σήμερα ο Μιχάλης Χριστοφόρου 21 ετών από τη Λάρνακα που θεωρείται ύποπτος για 7 κατηγορίες που αφορούν ανθρωποκτονία, εμπρησμός, ληστεία, νυχτερινή διάρρηξη κατοικίας και κλοπής, αδικήματα που διαπράχθηκαν από τις 13 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2019 στη Λάρνακα.

Σήμερα έληγε το διάταγμα κράτησης του υπόπτου και το πρωί παρουσιάστηκε εκ νέου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας το οποίο τον παρέπεμψε σε απ ευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει στις 8 Απριλίου 2019.


«Ο Σταύρος φώναζε για να μην βήξει, πονούσε πολύ τους πνεύμονές του» (Vids)


Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ζήτησε όπως μέχρι τότε ο ύποπτος τεθεί υπό κράτηση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 21χρονου δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής ωστόσο ανέφερε ότι ο πελάτης του πάσχει από νοητική υστέρηση, ότι δεν αντιλαμβάνεται πολλά πράγματα αλλά πως μπορεί να παρακολουθήσει την ακροαματική διαδικασία.

Ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει να τύχει ειδικής μεταχείρισης στις Κεντρικές Φυλακές, δηλαδή να του δίνουν και να παίρνει τα φάρμακα του ενώ έκανε έκκληση όπως μεταφερθεί στη πτέρυγα 10 των φυλακών όπου κρατούνται άτομα με διάφορα προβλήματα προκειμένου να μην τύχει άσχημης μεταχείρισης.


Χειροπέδες και στον πατέρα του 21χρονου που φέρεται να σκότωσε τον Κόκο


Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου έκανε αποδεκτό το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής και διέταξε όπως ο 21χρονος τεθεί υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης το πρωί της 27ης Ιανουαρίου 2019, λήφθηκε πληροφορία για φωτιά σε οικία στην οδό Τέρρα Ομπρας και τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσαν στη σκηνή, κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, προτού προλάβει να επεκταθεί.

Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στη σκηνή όπου στο υπνοδωμάτιο της οικίας εντοπίστηκε νεκρός ένας ηλικιωμένος άνδρας ο οποίος έφερε εγκαύματα σχεδόν σε όλο του το σώμα.

Από έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο νεκρός ήταν ο Γιώργος Μαυρομμάτης 76 χρόνων. Στη σκηνή κλήθηκε ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους, ο οποίος διενήργησε αυτοψία χωρίς όμως να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.

Στις 28 Ιανουαρίου διενεργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, η νεκροτομή επί της σορού του θύματος από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου, ωστόσο δεν διαπιστώθηκαν τα ακριβή αίτια θανάτου του 76χρονου και παραλήφθηκαν δείγμα αίματος και ιστών για τοξικολογικές εξετάσεις.

Η ιατροδικαστής διαπίστωσε στη σορό πολλαπλά κατάγματα και θλάση πνευμόνων, τραύματα που προκλήθηκαν στο θύμα πριν από την πυρκαγιά.

Τα αποτελέσματα από τα δείγματα αίματος που στάλθηκαν στο Κρατικό Χημείο του κράτους, κατέδειξαν ότι «δεν υπήρχε στο αίμα ανθρακυλαιμοσφαιρίνη, που συνεπάγεται, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, ότι ο θάνατος του ηλικιωμένου δεν προκλήθηκε από την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα αλλά πριν από την πυρκαγιά».


Καταγγελία - Έφυγε από στέγη, έψαχνε κάνναβη και έπεσε θύμα βιασμού


Από έρευνες των ανακριτών προέκυψε μαρτυρία εναντίον του 21χρονου σχετικά με υπόθεση ληστείας εναντίον 96χρονης στη Λάρνακα που είχε γίνει επίσης το πρωί της 27ης Ιανουαρίου, προτού εκδηλωθεί πυρκαγιά στο σπίτι του ηλικιωμένου.

Από επιτόπιες εξετάσεις μελών του ΤΑΕ εντοπίστηκε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης όπου διακρίνεται καθαρά ο ύποπτος να προσεγγίζει την 96χρονη και να της αρπάζει τη τσάντα και στη συνέχει να μπαίνει πεζός στο δρόμου που βρισκόταν το σπίτι του 76χρονου θύματος.

Εναντίον του 21χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της ληστείας και συνελήφθη στο σπίτι του στη Λάρνακα, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάρκεια της ληστείας και παπούτσια στα οποία υπήρχαν ίχνη αίματος.

Ανακρινόμενος προφορικά ο 21χρονος παραδέχθηκε τη διάπραξη της ληστείας ενώ παραδέχθηκε επίσης ότι «γύρω στις 05.30 το πρωί της 27ης Ιανουαρίου μετέβη σε σπίτι στην οδό Τέρρα Ομπρας όπου μπήκε από πλαϊνή πόρτα την οποία είχε παραβιάσει με σωματική βία. Ακολούθως προχώρησε προς το υπνοδωμάτιο όπου τον αντιλήφθηκε ο 76χρονος και τον κτύπησε και αυτός νευριασμένος τον έριξε κάτω από το κρεβάτι και τον πατούσε στον θώρακα μέχρι αυτός να πεθάνει. Αφού αντιλήφθηκε το αποτέλεσμα της πράξης του παρέμεινε στο δωμάτιο μέχρις ότου σιγουρεύτηκε ότι το θύμα εξέπνευσε και αφού του έκλεψε 50 ευρώ έβαλε φωτιά, με τη χρήση αναπτήρα, στο στρώμα για να καλύψει τα ίχνη του».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο 21χρονος στην Αστυνομία, αφού έβαλε τη φωτιά στο σπίτι του 76χρονου, περπάτησε μέχρι την οδό Αρχιεπισκόπου Κυπριανού όπου πραγματοποίησε τη ληστεία εναντίον της 96χρονης.

Με βάση τα όσα ανέφερε στους ανακριτές, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης του νεαρού για τα αδικήματα φόνου εκ προμελέτης, νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας και κλοπής και συνελήφθη λίγο μετά τις επτά χθες το βράδυ.

Ο νεαρός συνελήφθη και όταν οι ανακριτές του ΤΑΕ του εξήγησαν τους λόγους της σύλληψης του αυτός ανέφερε πως «παραδέχομαι τα ούλλα, εγιώ εσκότωσα το γέρο τζαι έκρουσα τον».

Στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας ο νεαρός προέβη σε θεληματική κατάθεση όπου μεταξύ άλλων παραδέχεται την διάπραξη των αδικημάτων και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο δράσης του κατά τη διάπραξη του φόνου με θύμα τον Γιώργο Μαυρομμάτη και ότι έβαλε φωτιά στο σπίτι του. Ακόμα παραδέχθηκε ότι στις 13 Ιανουαρίου 2019 διέρρηξε την κατοικία του θύματος και με τη χρήση βίας του απέσπασε το ποσό των 100 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X