ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διπλό Φονικό: Τα αδέρφια αλληλοκαρφώνονται

Το σπαθί,το ρόπαλο και το DNA

Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκαν τα δύο άτομα που συνελήφθησαν αργά χθες βράδυ (27/04) σε σχέση με το διπλό φονικό στον Στρόβολο. Με το δικαστήριο να αποφασίζει την οκταήμερη κράτηση τους. 

Τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο

Ο ανακριτής είπε ότι σε ένα ξίφος, σε ένα ρόπαλο και στα κορδόνια των παπουτσιών που βρέθηκαν στο σπίτι του ζεύγους εντοπίστηκε γενετικό υλικό της 22χρονης υπόπτου. Ο ετεροθαλής αδελφός του υπόπτου 33χρονων είπε στους ανακριτές ότι την δολοφονία την διέπραξε ο 33χρονος, ενώ ο 33χρονος ότι ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του την βραδιά της δολοφονίας φέρεται να βγήκε από το δωμάτιο του φονικού και να του είπε «ότι τους σκότωσα και τους δυο». 

Η 22χρονή και ο 23χρονος ύποπτοι αρνούνται ότι έχουν ανάμιξη στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας στον Στρόβολο με την πρώτη να δηλώνει στο δικαστήριο ότι δεν είδε ποτέ τον 33χρονο φίλο της να έχει στην κατοχή του αιχμηρά αντικείμενα. Σημειωματάριο με τα γεγονότα κρατούσε και η συμβία του πρώτου υπόπτου που κρατείται. Ο 33χρονος σύμφωνα με τους ανακριτές κατονόμασε τον ετεροθαλή 23χρονο αδελφό του ως το πρόσωπο που δολοφόνησε το ζεύγος 

Μέλος της ανακριτικής ομάδας έκανε αναφορά στα γεγονότα σύλληψης του 33χρονου υπόπτου καθώς και στα όσα είπε ο ύποπτος για την υπόθεση, ότι δηλαδή γνωρίζει ποιος το έκανε και τι έγινε εκείνη την νύχτα στο σπίτι του ζεύγους.  

Από πλευράς υπευθύνου του ΤΑΕ έγινε αναφορά στα δραματικά γεγονότα την νύχτα της διπλής δολοφονίας, το πώς ο ανήλικος γιος ειδοποίησε γειτονικό πρόσωπο. Ο ανακριτής επαναλαμβάνει τα όσα είπε ο ανήλικος όταν ήταν μέσα στην οικία που τον πλησίασε άγνωστο πρόσωπο και του είπε να μην φοβάται ότι δεν θα τον σκοτώσει.

Τα αδικήματα που διερευνώνται για τους δύο είναι, η διάπραξη φόνου εκ προμελέτης, ληστεία, συνομωσία για φόνο, είσοδο σε κατοικία απαγωγή και κατοχή επιθετικών οργάνων.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 120 καταθέσεις ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες 80. Θα αναζητηθεί το πορτοφόλι του θύματος το δελτίο ταυτότητας του και πιστωτικές κάρτες. Επίσης αναζητείται η κουκούλα που φορούσε το δεύτερο πρόσωπο που εισήλθε από την κουζίνα.

Το χρονικό των συλλήψεων  

Η αστυνομία έφτασε στον 23χρονο και την 22χρονη μετά και την μαρτυρία του 33χρονου αδερφού του πρώτου. Θυμίζουμε ότι για την ίδια υπόθεση τελεί υπό οκταήμερη κράτηση ο 33χρονος ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη και ο οποίος σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν στο δικαστήριο από τον επικεφαλής των ανακρίσεων της υπόθεσης, υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας Κούμεττο Κουμέττου, γνωρίζει τί έγινε στο σπίτι του ζεύγους εκείνο το βράδυ και πως αυτό που έγινε σχεδιαζόταν πέντε χρόνια.

Ξετυλίγεται το κουβάρι της στυγερή δολοφονίας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 15χρονος γιος του ζεύγους έδωσε γραπτή κατάθεση χθες στο ΤΑΕ Λευκωσίας και σε παράταξη αναγνώρισε τον 33χρονο.

Επίσης η Αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο το μαχαίρι και τα ρούχα που εντοπίστηκαν χθες σε συγκεκριμένο χώρο να σχετίζονται με το διπλό φονικό.

Χθες ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης είχε δηλώσει ότι οι έρευνες βρίσκονται σε καλό δρόμο και ότι αναμένονται τα αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων σε τεκμήρια που παραλήφθηκαν.

O Υπαρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε:

«Για άλλη μια φορά συγχαίρω όλες και όλους που εργαστήκαν άοκνα για την εξιχνίαση της στυγερής, διπλής δολοφονίας στο Στρόβολο που συγκλόνισε την Κοινωνία μας. Τα συγχαρητήρια αξίζουν στα μέλη της Αστυνομίας, Ειδικούς, Δημόσιους λειτουργούς αλλά και στους απλούς πολίτες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνέβαλαν στη διαλεύκανση του φόνου.
Αυτή η υπόθεση ας αποτελέσει ένα καλό μάθημα συμπεριφοράς όλων των φορέων της κοινωνίας, για μερικούς προς αποφυγή λαθών και άκρατης σεναριολογίας και για άλλους μάθημα υπομονής, σύνεσης, ψυχραιμίας και μεθοδικότητας.
Η Αστυνομία δεν είναι τέλεια. Γνωρίζει όμως τι κάνει και το κάνει πολύ καλά. 
Εμπιστευτείτε μας. Σας ευχαριστούμε όλους θερμά. Συνεχίζομαι.....»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X