ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φονικό Στροβόλου: Η αντίδραση του Τζιωνή την ώρα της εκδίκασης

Το επεισόδιο με τον δικηγόρο του

Παραδοχή στις επτά από τις οκτώ συνολικά κατηγορίες που του απήγγειλε η Κατηγορούσα Αρχή, δήλωσε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση του διπλού φονικού του ζεύγους Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου, στο Στρόβολο.

Ο 33χρονος δήλωσε μη παραδοχή μόνο στην έκτη κατηγορία που αφορά στη διάρρηξη της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά». Στις υπόλοιπες κατηγορίες ο κατηγορούμενος απαντούσε με ένα «μάλιστα», ενώ προσπάθησε να δώσει κάποιες εξηγήσεις σε κάποιες κατηγορίες, με το δικαστήριο να τον ενημερώνει ότι σε αυτό το στάδιο θα έπρεπε να απαντήσει με ένα «ναι» ή ένα «όχι». Μετά την απαγγελία των κατηγοριών, ο κατηγορούμενος ζήτησε από το δικαστήριο να ετοιμαστεί έκθεση του Γραφείου Ευημερίας για τον ίδιο.

Οι οκτώ κατηγορίες απαγγέλθηκαν και στους άλλους τρεις κατηγορούμενους στην υπόθεση, Σάρα Σιάμς, Λευτέρη Σολωμού και Μάριο Χατζηξενοφώντος, οι οποίοι δήλωσαν μη παραδοχή.

Οι κατηγορίες αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για φόνο, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Η ακρόαση της υπόθεσης θα αρχίσει στις 29/10/2018 στις 9 το πρωί κατά την οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει ανάγνωση γεγονότων και επιβολή ποινής. Το Δικαστήριο ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι ενδεχομένως να μην επιβληθεί ποινή στον Τζιωνή εκείνη την ημέρα για τις κατηγορίες που παραδέχθηκε και προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία για όλους τους κατηγορούμενους.

Μέχρι τότε όλοι οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Η διαδικασία άρχισε μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα από συγγενείς των θυμάτων αλλά και δημοσιογράφων που καλύπτουν από την πρώτη στιγμή την πρωτοφανή σε αγριότητα δολοφονία του ζευγαριού που συγκλόνισε το παγκύπριο, στην παρουσία αστυνομικών τόσο εντός όσο και εκτός της αίθουσας. Κατά την είσοδο των κατηγορουμένων στην αίθουσα κάποιος εκ των συγγενών των θυμάτων φώναξε τη λέξη «φονιά» ενώ κάποιοι συγγενείς έκλαιγαν.

Ο Λοΐζος Τζιωνής και ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού, 23 χρόνων, παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρους.

Ο Τζιωνής πήρε το λόγο και ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο δικηγόρος του δεν βρισκόταν εκείνη τη στιγμή εντός της αίθουσας. Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου εμφανίστηκε λίγο αργότερα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία της απαγγελίας των κατηγοριών, ζητώντας να μιλήσει για λίγο με τον πελάτη του με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγα λεπτά η διαδικασία. Ακολούθως ο Τζιωνής ενημέρωσε το δικαστήριο ότι μέχρι την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας δεν θα χρειαστεί δικηγόρο.



Ο Σολωμού ανέφερε ότι έχει υποβάλει αίτημα για να του παρασχεθεί νομική αρωγή, το οποίο θα εξεταστεί από το δικαστήριο στις 25 Ιουνίου στις 9 το πρωί.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο δικηγόρος της 21χρονος Σάρας Σιάμς, πρώην συμβίας του Λοΐζου Τζιωνή, ζήτησε όπως η πελάτισσα του αλλάξει σειρά στο κατηγορητήριο προκειμένου να μην στέκεται δίπλα από τον Τζιωνή, εγείροντας ζήτημα προσωπικής ασφάλειας.

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της, λέγοντας ότι από τη στιγμή που ο κατηγορούμενους βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου και στην παρουσία αστυνομικής δύναμης δεν τίθεται ένα τέτοιο θέμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X