ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εμπρησμός - Εν αναμονή τοξικολογικών εξετάσεων για τα αίτια θανάτου της 39χρονης

Η κακόβουλη ενέργεια οδήγησε στον θάνατο

Δημήτρης Λουκά

Ολοκληρώθηκε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της 39χρονης γυναίκας η οποία βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα της έπειτα από την φωτιά που ξέσπασε στο ισόγειο της πολυκατοικίας που διέμενε.

Ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους μας ανάφερε ότι είναι εν αναμονή επιστημονικών εξειδικευμένων τοξικολογικών εξετάσεων.

Η υπόθεση

Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται η φονική πυρκαγιά στο κέντρο της Λευκωσίας που σημειώθηκε τα ξημερώματα στις 30/1 με την αστυνομία να διερευνά υπόθεση ανθρωποκτονίας. Η άτυχη γυναίκα που διέμενε στον πάνω όροφο της πολυκατοικίας δεν πρόλαβε να εξέλθει από το κτήριο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Ο εμπρησμός της καφετέριας ξέφυγε πλέον από το πλαίσιο της κακόβουλης ενέργειας αφού πίσω του άφησε ένα θύμα. Ο εντοπισμός και η σύλληψη του δράστη θα δώσουν απαντήσεις ως προς τα κίνητρά του αλλά και τους πιθανούς ηθικούς αυτουργούς που ενδεχομένως να κρύβονται από πίσω του.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία καταζητεί 32χρονο από την Συρία IMPRACHIM CHALIL. Πίσω από την φονική πυρκαγιά φαίνεται ότι κρύβεται ο Chalil, αφού η αστυνομία έχει στα χέρια της μαρτυρία που «καίει» τον ίδιο. Συγκεκριμένα, πληροφορίες του 24News αναφέρουν ότι το εν λόγω πρόσωπο εθεάθη εκείνη την ώρα να απομακρύνεται τρέχοντας από τη σκηνή ενώ κάμερες ασφαλείας εντόπισαν ένα άντρα να εισέρχεται στο καφεστιατόριο.

Η αστυνομία διερευνά φόνο εκ προμελέτης

Η Αστυνομία καταζητεί τον IMPRACHIM CHALIL, 32 χρόνων από τη Συρία σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, φόνου εκ προμελέτης, ανθρωποκτονίας, διάρρηξης κτιρίου και εμπρησμού κτηρίου, αδικήματα που διαπράχθηκαν σήμερα 30 Ιανουαρίου, 2019.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των πιο πάνω προσώπων, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λευκωσίας στα τηλ. 22-802222, 22-802231 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Το πρώτο θύμα από πυρκαγιά σε μπυραρία/εστιατόριο

Μέχρι τώρα οι εμπρησμοί καφεστιατορίων προκαλούσαν μονάχα υλικές ζημιές αλλά μετά και τα χθεσινά γεγονότα το πράγμα σοβαρεύει αφού έχουμε ουσιαστικά το πρώτο θύμα. Αυτό που θα μπει κάτω από το μικροσκόπιο των αρχών είναι τα κίνητρα του δράστη ή των δραστών και το κατά πόσο ο εμπρησμός συνδέεται με το μπαράζ εμπρησμών καφετεριών στην πρωτεύουσα. 

Θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι μετά και τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά εμπρησμών η αστυνομία άρχισε να ψάχνει τις ακριβείς συνθήκες και τους λόγους που οι καφετέριες/μπυραρίες γίνονται στόχοι εμπρηστών ενώ είχε καλέσει και τους ιδιοκτήτες να «σπάσουν» επιτέλους τη σιωπή τους ώστε να εντοπιστούν οι ηθικοί αυτουργοί.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Η ώρα 02.49 (30/1) λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε καφεστιατόριο στο ισόγειο τριώροφης πολυκατοικίας στην οδό Κωστάκη Παντελίδη (Πλατεία Σολωμού) στη Λευκωσία. Εκτός από την πυρκαγιά προκλήθηκε και έκρηξη με μεγάλο ωστικό κύμα. Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λευκωσίας με τέσσερα συνολικά στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 05.10.

Από την πυρκαγιά επηρεάστηκαν με καπνούς και θερμά αέρια διαμερίσματα στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας μέσω του φωταγωγού. Ένοικοι των πιο πάνω διαμερισμάτων εγκατέλειψαν έγκαιρα τον χώρο. Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανευρέθηκε ένα νεκρό άτομο σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο του κτηρίου. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X