ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φονικά που συγκλονίζουν - Ανασφάλεια και ανάγκη για εξιχνίαση

Προστασία από ιδιώτες ζητούν οι Κύπριοι

Συγκλονισμένη και τρομοκρατημένη είναι η κοινή γνώμη στην Κύπρο, αφού σε διάστημα μόλις πέντε ημερών, δύο άγρια φονικά έλαβαν χώρα στην Λευκωσία. Και στις δύο περιπτώσεις, οι Αστυνομία επίσημα ανακοίνωσε πως διερευνά υποθέσεις φόνων εκ προμελέτης, ενώ το ελατήριο της μιας φαίνεται πως ήταν η ληστεία.

Διαβάστε, επίσης: Νεκρή στην Αγλαντζιά: Οι δηλώσεις Αγγελίδη από την σκηνή (Vid)

Οι Κύπριοι πολίτες, αναπόφευκτα, νιώθουν ότι η ασφάλεια της περιουσίας τους και της σωματικής τους ακεραιότητας απειλείται κάθε μέρα και περισσότερο, γι’ αυτό και στρέφονται για την προστασία τους, σε ιδιωτικές εταιρείες παροχής προστασίας, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στην κατοχή μας.

Διαβάστε, επίσης: Φόνος στην Αγλαντζιά: Στην δημοσιότητα το όνομα της ηλικιωμένης

Παρά το γεγονός ότι οι έρευνες της Αστυνομίας πραγματοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς και με πολύ προσεκτικά βήματα, εάν δεν εξιχνιαστούν πλήρως και σε σύντομο χρονικό διάστημα τα δύο πρόσφατα περιστατικά, σε Στρόβολο και Αγλαντζιά, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών φαίνεται πως δεν πρόκειται να αποκατασταθεί εύκολα.

Διαβάστε, επίσης: Φονικό στον Στρόβολο: Τι γίνεται με την γραπτή κατάθεση του 15χρονου

Στρόβολος και Αγλαντζιά

Συγκλόνισε το παγκύπριο το διπλό έγκλημα εις βάρος του ζεύγους, που μαχαιρώθηκε με μένος, μέχρι θανάτου, ενώ κοιμόταν, στο σπίτι του στον Στρόβολο τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης. Μοναδικός μάρτυρας, ο 15χρονος γιος του ζεύγους, ο οποίος, ωστόσο, έδωσε αντιφατική πρώτη μαρτυρία, όσον αφορά τις συνθήκες του φονικού.

Η Αστυνομία, λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα της υπόθεσης, διερευνά με μεγάλη προσοχή την υπόθεση, ενώ στις σορούς έχουν γίνει δύο νεκροτομές, με τρεις Ιατροδικαστές να συμφωνούν πως πρόκειται για έγκλημα μίσους.

Στο δεύτερο περιστατικό, που σημειώθηκε σήμερα, Δευτέρα, στην Αγλαντζιά, ηλικιωμένη γυναίκα, εντοπίστηκε νεκρή από την κόρη της, στο κρεβάτι της, φιμωμένη με κολλητική ταινία και δεμένη.

Σε αυτή την περίπτωση, φαίνεται πως κίνητρο του δράστη ήταν η ληστεία από το σπίτι της δολοφονηθείσας, καθώς εντός του επικρατούσε μεγάλη ακαταστασία.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X