ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Φωνάζουν» οι ιδιοκτήτες γης στον Ακάμα

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών γης επιρρίπτει ευθύνες για την παρέμβαση στην παράλια και στην Βουλή

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτήτων Γης Ακάμα καταδικάζει ανεπιφύλακτα την όποια παρέμβαση στην παράλια του Ασπρόκρεμμου χωρίς την εξασφάλιση της έγκρισης για την οποία διεξαγωγή εκδήλωσης από την αρμόδια αρχή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το αίτημα θα έπρεπε να εξεταστεί από την ΚΕΠ μετά από διαβούλευση με Τμήμα Δασών ως ιδιοκτήτη της γης παραλίας και του Τμήματος Περιβάλλοντος ως υπεύθυνο για περιοχές Νατούρα.

Η όλη διαδικασία, όπως αναφέρεται, είναι χρονοβόρα και δυστυχώς λόγω της γραφειοκρατίας και της πολύ λανθασμένης λειτουργίας αυτού του θεσμού οι αποφάσεις εκδίδονται μετά από μήνες αν όχι χρόνια .

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών γης επιρρίπτει ευθύνες για την παρέμβαση στην παράλια και στην Βουλή αλλά και την Κεντρική Επιτροπή Παραλιών, η οποία θα πρέπει να αλλάξει άμεσα τον τρόπο λειτουργίας της, όπως αναφέρει.

Προσθέτει επίσης πως πριν λίγους μήνες ο νέος Υπουργός Εσωτερικών Κ. Πετρίδης πολύ σωστά ανέδειξε το πρόβλημα με την ακαταστασία στις παραλίες και την ανάγκη ενός Υφυπουργείου Τουρισμού το οποίο θα έχει και την ευθύνη για την δημιουργία νέας πολιτικής και νέας στρατηγικής για τη διαχείριση των παραλιών αλλά και την αλλαγή στην ΚΕΠ και στον τρόπον λειτουργίας της.

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Γης Ακάμα εκφράζει την άποψη πως το θέμα Ακάμας από την άλλη "πουλά" με αποτέλεσμα να το "εκμεταλλεύονται όσοι λαϊκίζουν με στόχο τη δημοσιότητα και την άγρα ψήφων με το να δείχνουν τάχα μου τάχα μου υπέρ-ευαίσθητοι σε σχέση με τις οικείες Αρχές και τους ιδιοκτήτες των Ξενοδοχείων".

Επισημαίνει ωστόσο πως σίγουρα έχουν ευθύνη και οι ιδιοκτήτες και οι οικείες Αρχές που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θυσιάζουν στον βωμό του χρήματος την προστασία και αειφορία του Ακάμα.

Ο Σύνδεσμος επιπρόσθετα καλεί το Κράτος να ολοκληρώσει μέσω του Πολεοδομικού Συμβουλίου το Νέο Τοπικό Σχέδιο και να θέσει σε εφαρμογή τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για προστασία της Φύσης μέσω του Διαχειριστικού Σχεδίου και να ολοκληρώσει τη μελέτη για την διαχείριση και λειτουργία του Εθνικού Πάρκου Ακάμα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X