ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φόβος και τρόμος οι Κύπριοι οδηγοί γιορτάρες μέρες

Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία μόλις έξι ημερών

Καθώς βρισκόμαστε στο μέσο των εορτών, η Αστυνομία συνεχίζει με μεθοδικότητα τον σχεδιασμό της με στόχο την ασφάλεια, την προστασία και την εξυπηρέτηση των πολιτών, παραμένοντας σε εγρήγορση και σε αυξημένο βαθμό ανταπόκρισης σε διάφορα συμβάντα και καταγγελίες.

Ο σχεδιασμός τέθηκε σε εφαρμογή πριν από τα Χριστούγεννα, από τις 21/12/2018 και θα συνεχιστεί τις ημέρες αυτές των γιορτών της Πρωτοχρονιάς, μέχρι και την ημέρα των Φώτων την Κυριακή 6 Ιανουαρίου. 


Ποια κυπριακή πόλη προτιμούν οι Βρετανοί για πρωτοχρονιάτικες διακοπές (Pics)


Συγκεκριμένα ο όλος σχεδιασμός περιλαμβάνει τις πολυεπίπεδες δράσεις της Αστυνομίας με προτεραιότητα:

- τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε διάφορους χώρους και
- την εντονότερη παρουσία της Αστυνομίας στο οδικό δίκτυο για πρόληψη των οδικών συγκρούσεων αλλά και του εγκλήματος γενικότερα.

Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία

Από τις 21/12/18 μέχρι τις 27/12/18 έγινε μεταξύ άλλων, έλεγχος σε παγκύπρια βάση, σε 493 οχήματα στα οποία επέβαιναν 716 πρόσωπα. 

Επίσης, στο πλαίσιο εφαρμογής του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μεταξύ 21/12/18-27/12/18 έγινε έλεγχος σε 2187 οδηγούς και καταγράφηκαν 303 καταγγελίες οδηγών για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης. Όσον αφορά την υπερβολική ταχύτητα, καταγγέλθηκαν 1045 οδηγοί. 


Εγκαταλείπει την τηλεόραση για την πολιτική η Κατερίνα


Μεθυσμένοι στο τιμόνι

Η Αστυνομία υπογραμμίζει την ανάγκη ο κάθε οδηγός να δείξει υπεύθυνη συμπεριφορά. Η υπερβολική ταχύτητα και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Πέντε πρόσωπα ηλικίας 33-40 ετών, εντοπίστηκαν να οδηγούν με πολύ αυξημένο ποσοστό αλκοόλης και ένας από τους οδηγούς ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα. 

Οι υποθέσεις βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα για να καταχωρηθούν στο Δικαστήριο.

Αυτές οι πέντε υποθέσεις αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα έλλειψης σεβασμού και υπευθυνότητας από μέρους των εμπλεκομένων για τους αυξημένους κινδύνους που ελλοχεύουν. Για ακόμα μια φορά γίνεται έκκληση προς όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τήρηση της Νομοθεσίας και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για ασφαλή οδήγηση αλλά και υπευθυνότητα. 

Επιπρόσθετα, τα μέλη της Αστυνομίας ανταποκρίθηκαν σε διάφορα συμβάντα και διαχειρίστηκαν καταγγελίες για διάφορα αδικήματα (Σοβαρά, Μικροπαραβάσεις και Τροχαία Αδικήματα). 


Λεμεσός: 13χρονος κατήγγειλε την μητέρα του στην Αστυνομία


Σημειώνεται ότι η Αστυνομία χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα, cypruspolicenews.com) προσφέρει συνεχή ροή πληροφοριών για την κατάσταση του οδικού δικτύου, καθώς επίσης και άλλες χρήσιμες συμβουλές/ανακοινώσεις για ενημέρωση των πολιτών.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εκστρατειών και των ελέγχων που έγιναν παγκύπρια, αλλά και των διαφόρων υποθέσεων, αξιολογούνται συνεχώς για προσαρμογές στους υφιστάμενους σχεδιασμούς, με απώτερο σκοπό την αύξηση της αποτελεσματικότητας της Αστυνομίας προς όφελος των πολιτών.

Η Αστυνομία απευθύνει για ακόμα μια φορά έκκληση προς όλους να συμβάλουν στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ασφάλεια της κοινωνίας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X