ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φίλιος για κάρτα εισόδου: Το ΥΠΠ απλώς προχωρεί και εξαγγέλλει

Ποια η αξία της χωρίς ψηλές περιφράξεις, θυροτηλεοράσεις και φρουρούς

Διαδικασία εισόδου/εξόδου υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στα σχολεία και ιδιαίτερα κατά την παραλαβή παιδιών πριν τη λήξη των μαθημάτων, αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, σημειώνοντας πως "το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προτρέχει και πάλι και απέστειλε εγκύκλιο για την `περιβόητη` κάρτα εισόδου/εξόδου".

"Τις απόψεις μας και τις επιφυλάξεις μας τις εκφράσαμε ξεκάθαρα, όταν στην Επιτροπή Ασφάλειας και Υγείας τέθηκε το συγκεκριμένο θέμα", αναφέρει ο κ. Φυλακτού και διερωτάται ποια η πρόσθετη αξία του για την ασφάλεια, χωρίς ψηλές περιφράξεις, θυροτηλεοράσεις και φρουρούς.

"Γι` αυτό προτείναμε να εφαρμοστεί δοκιμαστικά σε μερικά σχολεία που πληρούν τα πιο πάνω και να καταγραφούν τα θετικά, τα αρνητικά κ.λπ.", προσθέτει και σημειώνει πως το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού "απλώς προχωρεί και εξαγγέλλει!".

"Το χαρτάκι που ονομάστηκε κάρτα εισόδου/εξόδου θα τυπωθεί από τους δασκάλους, θα κοπεί με τον χαρτοκόπτη, θα πλαστικοποιηθεί στο σχολείο κ.λπ. κ.λπ.", σημειώνει.

Το παράδοξο, προσθέτει, είναι ότι στην εγκύκλιο αναφέρεται ο υπεύθυνος τμήματος. "Ένας θεσμός που αμφισβητήθηκε τόσο από τον ίδιο τον Υπουργό" και που δεν υπάρχει ιδιαίτερα στα νηπιαγωγεία, καταλήγει ο κ. Φυλακτού.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X