ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μεταχειρισμένο ψυγείο κρεοπωλείου χρησιμοποιεί Γραφείο Κηδειών

«Αν πάτε σε παράνομα γραφεία θα δείτε που φυλάγονται οι νεκροί»

Πραγματικά στην Κύπρο όλα υπολειτουργούν και πάντα χρειάζεται μια «σπίθα» για ανάψει η φωτιά για θέματα που αφορούν ευρύτερα την κοινωνία. Αυτή την φορά με αφορμή την πτώση του φέρετρου από νεκροφόρα σε κεντρικό δρόμο της Πάφου φάνηκε ξανά η αδυναμία εκσυγχρονισμού σε ευαίσθητους τομείς.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος των ιδιοκτητών αδειούχων γραφείων κηδειών, Σόλων Μελάς, τόνισε την ανάγκη για άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας που αφορά τα γραφεία κηδειών. Στην συνέχεια των δηλώσεων του αναφέρθηκε στις νεκροφόρες λέγοντας ότι στην Κύπρο υπάρχουν εγγεγραμμένες 115 στο αρχείο του εφόρου μηχανοκίνητων οχημάτων, δηλώνοντας ότι οι μη δηλωμένες νεκροφόρες δεν ξέρει κανείς αν περνούν του απαραίτητους ελέγχους και επιθεωρήσεις.

Σε ερώτηση κατά πόσον είναι εύκολο να συμβεί αυτό που έγινε στην Πάφο ο κύριος Μελάς είπε ότι είναι πολύ πιθανόν να συμβεί αν μια πεπαλαιωμένη νεκροφόρα δεν έχει τα συστήματα ασφαλείας που πρέπει.

Την «βόμβα» την κράτησε για το τέλος ο κύριος Μελάς αφού όπως είπε αν κάνουμε μια βόλτα στα μη αδειούχα γραφεία κηδειών θα εκπλαγούμε αν δούμε που φυλάγονται οι νεκροί και ότι είναι πολύ χειρότερο από το φέρετρο που έπεσε από το αυτοκίνητο. Ουσιαστικά ο κύριος Μέλας αναφέρθηκε στις ανύπαρκτες υποδομές των παράνομων γραφείων που έχουν επιπτώσεις στην δημόσια υγεία.

«Καταπέλτης» οι αναφορές του

Σε δηλώσεις του στο 24News, ο Σόλων Μελάς ανέφερε ότι το περιστατικό στην Πάφο αφορούσε μή αδειούχο γραφείο κηδειών, διευκρινίζοντας ότι, οι νεκροφόρες των αδειούχων γραφείων τελετών, παγκύπρια, προνοούν την ασφάλιση του φερέτρου εντός, ούτως ώστε, ακόμα και αν ανοίξει κατά λάθος η πίσω πόρτα, να μην πέσει το φέρετρο στον δρόμο.

Όσον αφορά, όμως, τα μη αδειούχα γραφεία κηδειών, αυτά δεν έχουν παρουσιάσει ποτέ πιστοποιητικό Υγειονομείου, πιστοποιητικό τελικής έγκρισης του κτιρίου, πολεοδομική άδεια, άδεια οικοδομής, έγκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από το Τμ. Επιθεώρησης Εργασίας κτλ.

Φλέγον σημείο αποτελούν οι ελλιπείς συνθήκες υγιεινής των μη αδειούχων γραφείων κηδειών, επεσήμανε ο κ. Μελάς, διευκρινίζοντας ότι, στην περίπτωση που ένας άνθρωπος πεθάνει από κάποια μεταδοτική ασθένεια, τα εν λόγω γραφεία δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να απολυμάνουν σωστά. Έτσι, αποτελούν εστία μικροβίων, με κίνδυνο για την υγεία, τόσο των ιδίων και των υπαλλήλων τους, όσο και των επισκεπτών του γραφείου τελετών.

Συγκεκριμένο γραφείο, το οποίο είναι εις γνώσιν του, πρόσθεσε, χρησιμοποιεί ένα ψυγείο, το οποίο πήρε μεταχειρισμένο από κρεοπωλείο, για την συντήρηση των νεκρών. Επίσης, πρόκειται για ψυγείο το οποίο δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές για την φύλαξη των νεκρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση