ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φόνος 86χρονου: «Μάχη» με τα... μακαρόνια έδωσε ο 29χρονος

Οι ισχυρισμοί που ακύρωσε η Ιατροδικαστής

Δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του για περίοδο έξι ημερών, ο δικηγόρος του 29χρονου που συνελήφθη ως ύποπτος για το χθεσινό φονικό στη Λεμεσό, με θύμα τον 86χρονο Μιλτιάδη Κλεάνθους.

Ο ύποπτος, εναντίον του οποίου διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, φόνο εκ προμελέτης και ληστεία, αρνείται εμπλοκή στην υπόθεση και όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, θέτει εαυτόν στη διάθεση των αστυνομικών ανακριτών.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η νεκροτομή επί της σορού του θύματος, με την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα να αναφέρει πως ο θάνατος του προήλθε από αιμορραγικό σοκ που προκλήθηκε από τα πολλαπλά κτυπήματα στο κεφάλι από θλον όργανο, πιθανόν αμπαζούρ, που εντοπίστηκε στη σκηνή.

Στο δικαστήριο, ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε πως ο ύποπτος είναι γείτονας του άτυχου 86χρονου και σύμφωνα με μαρτυρίες, του ζητούσε "φορτικά" χρήματα, ενώ πριν από 15 μέρες το θύμα είχε αναφέρει σε φίλο του πως αναγκάστηκε να δώσει 40 ευρώ στον 29χρονο. Όταν δε ζήτησε, από τη σύζυγο του υπόπτου, να του επιστραφούν τα χρήματα, αυτή του έδωσε 20 ευρώ, ενώ στη συνέχεια τον επισκέφθηκε ξανά ο 29χρονος, στον οποίο έδωσε ακόμη δέκα ευρώ.

Σύμφωνα εξάλλου με μαρτυρία συγγενικού προσώπου του θύματος, είχε κάνει ανάληψη 300 ευρώ από την τράπεζα, την μέρα του φονικού, τα οποία δεν εντοπίστηκαν στο πορτοφόλι του, που ήταν άδειο, ενώ έλειπε επίσης και η βέρα που φορούσε.

Διαπιστώθηκε ακόμη πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε παραβίαση στην οικία, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο 86χρονος γνώριζε τον δράστη και του είχε ανοίξει την πόρτα.

Όταν ηγέρθησαν υποψίες εναντίον του 29χρονου και αυτός εντοπίστηκε στην οικία του, ανέφερε "Για όνομα του Θεού", αρνούμενος ότι εμπλέκεται στην υπόθεση.

Με τη συγκατάθεση του, εξετάστηκε από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα, η οποία εντόπισε πρόσφατες εκδορές και ερεθίσματα σε μέρη του σώματος του, όπως την πλάτη, τα χέρια και το στήθος.

Ερωτηθείς, ο ύποπτος ισχυρίστηκε πως αυτά προκλήθηκαν στην προσπάθεια του να μαγειρέψει μακαρόνια, εκδοχή την οποίαν έκρινε η ιατροδικαστής ως αβάσιμη.

Λήφθηκαν επίσης τα δακτυλικά του αποτυπώματα, δείγμα γενετικού υλικού και δείγμα από τα νύχια του, για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως το βράδυ του Σαββάτου είχε βγει με φίλο του, στο αυτοκίνητο του οποίου εντοπίστηκαν 14 γραμμάρια κάνναβης και συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα.

Τόσο το αυτοκίνητο του φίλου του, όσο και του υπόπτου, μεταφέρθηκαν στην Αστυνομία για περαιτέρω εξετάσεις, ενώ δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε από τις έρευνες που έγιναν στις οικίες των δυο, καθώς και στο πατρικό σπίτι του υπόπτου και της συζύγου του.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, στη σκηνή εντοπίστηκε αποτύπωμα παπουτσιού που πιστεύεται πως ανήκει σε έναν εκ των δραστών, καθώς μαρτυρία κάνει λόγο για δυο άτομα τα οποία θεάθηκαν να εξέρχονται από την οικία του 86χρονου και θα γίνει αναγνωριστική παράταξη.

Θα εξεταστούν επίσης τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης των υποστατικών που ο 29χρονος ισχυρίζεται πως βρισκόταν κατά τη διάρκεια του φονικού, ενώ αναμένεται να ληφθούν ακόμη 42 καταθέσεις από το περιβάλλον του θύματος και του υπόπτου.

Οι έρευνες συνεχίζονται με στόχο την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης και τον εντοπισμό δεύτερου προσώπου, που σύμφωνα με τη μαρτυρία θεάθηκε να φεύγει από το σπίτι του 86χρονου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X