ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΕΤΥΚ: Αυτό είναι το ποσό αποζημίωσης που προτείνει

Οι συντεχνίες παραπληροφορούν, λέει η Ένωση

Η τελευταία πρόταση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας καθορίζει ελάχιστο ποσό αποζημίωσης μέσω του Σχεδίου Εθελούσιας αποχώρησης τις 20,000 ευρώ και για μέγιστο τις 170,000 ευρώ.

Σύμφωνα με εγκύκλιο της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου, οι προτάσεις που κατέθεσε η Τράπεζα, δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των υπαλλήλων της ΣΚΤ που θα αποχωρήσουν, λέγοντας πως όχι μόνο δεν βελτιώνουν τις προηγούμενες προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι, αλλά είναι χειρότερες.

Για το Σχέδιο Εθελοντικής Αφυπηρέτησης, η ΕΤΥΚ σημειώνει ότι έθεσε ελάχιστο ποσό «αποζημίωσης» τις 100.000 ευρώ, με μέγιστο ποσό, τα 200,000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τον συντελεστή υπολογισμού της αποζημίωσης, η Οργάνωσή μας εισηγήθηκε τους 5 ετήσιους μισθούς.

Δηλώνει απαισιόδοξη για το αποτέλεσμα της Εθελούσιας της ΣΚΤ βάσει αυτών των ποσών και διερωτάται τι θα συμβεί εάν δεν επιλέξουν το σχέδιο 900 συνάδελφοι. Η ίδια απαντά πως ο αριθμός που θα υπολείπεται για να συμπληρωθούν οι 900, να απορροφηθεί από τη Δημόσια Υπηρεσία.

Κόντρα ΕΤΥΚ - Συντεχνιών

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΕΤΥΚ, οι συντεχνίες που εκπροσωπούν τους υπαλλήλους του Συνεργατισμού, παραπληροφορούν την κοινή γνώμη, λέγοντας, ότι οι θέσεις τους δεν υπολείπονται σε τίποτε έναντι αυτών της ΕΤΥΚ ή ακόμα ότι κατέθεσαν πιο συμφέρουσες για τους υπαλλήλους προτάσεις, από αυτές της ΕΤΥΚ.

Άλλες συντεχνίες δήλωσαν ότι μπορούν να δεχθούν χαμηλότερα ποσά και όχι η ΕΤΥΚ, με την εργοδοτική πλευρά να εκμεταλλεύεται τις τοποθετήσεις αυτές και να διατηρεί αρκετά χαμηλά τον «πήχη» του συνολικού πακέτου, καταλήγει.

Πηγή: kathimerini.com.cy

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X