ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι ξεκίνησε η πυρκαγιά στην Τραχυπέδουλα

Ελεύθερος ο 58χρονος που είχε συλληφθεί

Κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου ο 58χρονος που είχε συλληφθεί χθες για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο χωριό Τραχυπέδουλα της επαρχίας Πάφου πλησίον της κατοικημένης περιοχής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν χθες νωρίς το απόγευμα στο χωριό Τραχυπέδουλα για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε περιοχή με πλούσια περιβαλλοντική αξία όπου τα προηγούμενα χρόνια καταγράφηκαν σημαντικές καταστροφές από πυρκαγιές.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη σκηνή έσπευσαν εφτά πυροσβεστικά οχήματα από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Πάφου και Κελοκεδάρων, της υπηρεσίας θήρας, του τμήματος δασών, χρησιμοποιήθηκαν επίσης ιδιωτικοί γεωργικοί ελκυστήρες ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Διαβάστε, επίσης: Φόρεσαν χειροπέδες σε ένα πρόσωπο για την πυρκαγιά στην Τραχυπέδουλα

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και κατασβέστηκε μια ώρα αργότερα λίγο πριν της τρεις.

Από την πυρκαγιά κάηκε μικρή έκταση από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Από εξετάσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας φαίνεται η πυρκαγιά να προκλήθηκε από την εξάτμιση βενζινοκίνητης χορτοκοπτικής μηχανής την οποία χρησιμοποιούσαν εργάτες για καθαρισμό της περιοχής.

Ακολούθως μετά από μαρτυρία που προέκυψε η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του 58χρονου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X