ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι θα προστατεύουν τους μαθητές οι σεκιουριτάδες

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για τα καθήκοντά τους

Μετά την εγκύκλιο για την κάρτα εισόδου/εξόδου από τους χώρους των σχολείων και τις έντονες αντιδράσεις που ακολούθησαν εκ μέρους της ΠΟΕΔ, το Υπουργείο Παιδείας, εξέδωσε εγκύκλιο την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, μέσω της οποίας αναφέρεται στην αγορά υπηρεσιών ασφαλείας. 

Στην εγκύκλιο, την οποία υπογράφει ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας, Ηλίας Μαρκάτζης, αναφέρονται λεπτομερώς τα καθήκοντα των φρουρών ασφαλείας, οι οποίοι θα εργάζονται στα δημόσια σχολεία Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης από τις 07:00 μέχρι τις 08:00, κάθε πρωί. 

Αναλυτικά, τα καθήκοντα του φρουρού είναι τα ακόλουθα:
i. Επιβλέπει διακριτικά την προσέλευση των μαθητών/τριών, καθώς και την προσέλευση και αποχώρηση άλλων επισκεπτών/τριών στον σχολικό χώρο.
ii. Παρεμποδίζει την παράνομη είσοδο εξωσχολικών στον σχολικό χώρο, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες (οι οποίες θα καθοριστούν από το ΥΠΠ και θα σας αποσταλούν σε κατοπινό στάδιο.
iii. Λειτουργεί ως πυρήνας πρόληψης και αποτροπής κινδύνων από εξωσχολικούς εντός του σχολικού χώρου και πλησίον του περιβάλλοντος χώρου των σχολείων.
iv. Ενημερώνει άμεσα τη Διεύθυνση του σχολείου και τους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς σχετικά με ανεπιθύμητες συμπεριφορές εξωσχολικών που παρατηρεί και συμβάλλει (εντός των δυνατοτήτων του) στην αποφυγή τους.

Την ίδια ώρα, όμως, στην εγκύκλιο αναφέρεται και το δικαίωμα του κάθε σχολείου να αντικαταστήσει τον φρουρό ασφαλείας:

«Σε περίπτωση που η Σχολική Εφορεία ή η Διεύθυνση του σχολείου παρατηρήσουν ότι ο φρουρός δεν τηρεί σχολαστικά τους όρους της  σύμβασης, θα πρέπει να υπάρχει πρόνοια για τερματισμό της συνεργασίας. Θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνονται στη συμφωνία όλες οι απαραίτητες διευθετήσεις για αντικατάσταση που θα απαιτηθεί σε περίπτωση δικαιολογημένης απουσίας του καθορισμένου για τη σχολική μονάδα φύλακα».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X