ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι φαίνεται η σκόνη από δορυφόρο (Pics)

Δείτε το νέφος που καλύπτει την Κύπρο

Επιμένει να προκαλεί δυσφορία και να επηρεάζει τον πληθυσμό της Κύπρου, η συνεχιζόμενη σκόνη στην ατμόσφαιρα της Κύπρου. Όπως φαίνεται και από την δορυφορική εικόνα που μεταδίδει η NASA, το νέφος της σκόνης, έχει καλύψει την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Δείτε την εικόνα:

 

Ιδιαίτερα επικίνδυνη για την υγεία

Ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ποιότητας Αέρα στο Υπουργείο Εργασίας, Χρύσανθος Σαββίδης, ο οποίος μίλησε στο ΚΥΠΕ, ανέφερε ότι η επικινδυνότητα των σωματιδίων, οφείλεται κυρίως στο μέγεθός τους και εξήγησε ότι λόγω του μικρού μεγέθους τους, εισέρχονται εύκολα στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω της μύτης και του στόματος και επικάθονται σε ζωτικά όργανα.

"Ο κάθε οργανισμός επηρεάζεται αναλόγως της ανθεκτικότητάς του και γι` αυτό και δίνεται ιδιαίτερη αναφορά και προσοχή στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, γιατί ακριβώς η ανθεκτικότητα αυτών των οργανισμών, η άμυνά τους- παιδιών, ηλικιωμένων και ασθενών- είναι πιο χαμηλή σε σχέση με κάποιον που δεν νοσεί. Το ότι θα εισέλθει μια συγκεκριμένη ποσότητα σκόνης εάν κάποιος κυκλοφορήσει στο ύπαιθρο είναι δεδομένο, απλά κινδυνεύει περισσότερο κάποιος που η άμυνά του είναι πιο χαμηλή", ανέφερε ο κ. Σαββίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X