ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι έκοψε τη «μούττη της σαρακοστής» η Πάφος (pic)

Καλές οι καιρικές συνθήκες

Την γιορτή σήμερα της Καθαράς Δευτέρας τίμησαν όλοι εκδράμοντας στην φύση της επαρχίας Πάφου

Στην επαρχία Πάφου στο παραλιακό μέτωπο στην περιοχή του Φάρου, στον Άγιο Γεώργη Πέγειας, στο Λατσί στην Πόλη Χρυσοχούς σε όλη την ύπαιθρο αλλά και στην παραλία της Γεροσκήπου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Οι παρέες λόγω των καλών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν σήμερα σε όλη την επαρχία Πάφου, άρχισαν να σμίγονται από αρκετά νωρίς.

« Ήρθαμε για να κόψουμε τη μούττη της σαρακοστής με νηστίσιμα στο τραπέζι, όπως ελιές, χαλβά, κουνουπίδι και διάφορα άλλα “ ανέφερε  ο Κώστας Δημητρίου προσθέτοντας πως η ημέρα απαιτεί οικογένεια και νηστεία .

Με καταγωγή από τον Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας η Ανδρούλα Χαμπέσιη συγκεντρώθηκε με την οικογένεια της στην παραλιακή περιοχή της Γεροσκήπου δηλώνοντας πως η ημέρα απαιτεί έξοδο στην εξοχή και στη παραλία με την οικογένεια καθώς και νηστίσιμο τραπέζι.

Η μικρή Αντριάντα Κυριάκου εξέφρασε την ικανοποίηση της που θα πετάξει τον χαρταετό της στην παραλία της Γεροσκήπου με την βοήθεια των γονιών της.

Ο Ανδρεάς Πολεμίτης που κατάγεται από την Πάφο ανέφερε πως σήμερα η Κύπρος όλη τιμά την παράδοση της Καθαράς Δευτέρας και της έναρξης των νηστειών. “Οι προετοιμασίες μας άρχισαν από νωρίς το πρωί με το βράσιμο της πατάτας των παντζαριών και την ετοιμασία της μούγκρας”είπε χαρακτηριστικά .

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στον Δήμο Γεροσκήπου γιορτάζεται η Δευτέρα της Καθαράς σημειώνοντας πως χιλιάδες κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην παραλιακή περιοχή της Γεροσκήπου απολαμβάνοντας τα νηστίσιμα και θαλασσινά.

Ο Δήμος Γεροσκήπου, είπε, θα προσφέρει τα παραδοσιακά εδέσματα τους λουκουμάδες. Ευχήθηκε ακόμη σε όλο τον κόσμο να περάσει όμορφα και όπως του χρόνου με την αναβάθμιση της παραλιακής περιοχής του Δήμου Γεροσκήπου και με τις κατάλληλες υποδομές η γιορτή να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Η Πόλη Χρυσοχούς γιόρτασε την Καθαρά Δευτέρα με τραγούδια, χορό , παραδοσιακά παιχνίδια και διασκέδαση για τους μικρούς φίλους στο χώρο της Δημοτικής πλάζ στο Λατσί Επίσης προσφέρθηκε δωρεάν παραδοσιακή φασολάδα , λαγάνα και κρασί.

Στην παραλιακή περιοχή του Αγίου Γεωργίου Πέγειας, μικροί και μεγάλοι πέταξαν τους πολύχρωμους χαρταετούς , έπαιξαν μπάλα και γεύτηκαν τα διάφορα είδη της σαρακοστής.

Κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε και στον κατασκηνωτικό χώρο της Τίμης.

Ξεχωριστή Καθαρή Δευτέρα γιόρτασαν όμως και οι Χειμερινοί Κολυμβητές της Πάφου στα Δημοτικά μπάνια. Μετά το πρωινό κολύμπι άρχισε το ψήσιμο των θαλασσινών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X