ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι έφτασαν στην Κύπρο οι 17 μετανάστες

Πλήρωσαν €1,000 ο κάθε ένας σε άγνωστο τους πρόσωπο που τους παρέδωσε το σκάφος

Δεκαεφτά πρόσωπα, που επέβαιναν μικρού σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο, διέσωσε χθες το απόγευμα άκατος της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, υπό το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ).

Το μικρό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν τα πιο πάνω πρόσωπα, εντοπίστηκε γύρω στη 1.40μ.μ. χθες, 40 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο. Αμέσως μετά τον εντοπισμό του, τέθηκε σε εφαρμογή το εθνικό σχέδιο «Ναυκράτης» και το ΚΣΕΔ έδωσε εντολή άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, να πλεύσει στην περιοχή.

Στις 2μ.μ., η άκατος «Ονήσιλος» της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, απέπλευσε από το λιμάνι Λάρνακας. Γύρω στις 5μ.μ. το πλήρωμα της ακάτου, εντόπισε το μικρό σκάφος, σε απόσταση 42 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο. Όπως διαπιστώθηκε, του σκάφους επέβαιναν 17 πρόσωπα.

Λόγω θαλασσοταραχής, που επικρατούσε στην περιοχή, η ρυμούλκηση του σκάφους προς το λιμάνι Λάρνακας ήταν αδύνατη. Γι’ αυτό οι 17 επιβάτες του σκάφους, επιβιβάστηκαν στην άκατο της Αστυνομίας και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη στεριά. Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για έντεκα άνδρες, μία γυναίκα και πέντε ανήλικους ηλικίας από 3 μέχρι 15 ετών. Όλοι ήταν καλά στην υγεία τους, ωστόσο τρίχρονο κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, λόγω συμπτωμάτων πυρετού. Αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών απολύθηκε.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στην Αστυνομία, οι επιβάτες του σκάφους, απέπλευσαν στις 29 Οκτωβρίου, από λιμάνι του Λιβάνου, αφού πλήρωσαν €1,000 ο κάθε ένας, σε άγνωστο τους πρόσωπο, που τους παρέδωσε το σκάφος. Προορισμός τους, όπως ανέφεραν, ήταν η Κύπρος και εξέφρασαν την πρόθεση για υποβολή αίτησης παραχώρησης πολιτικού ασύλου.

Μετά το τέλος των εξετάσεων, τα πιο πάνω πρόσωπα, μεταφέρθηκαν στο χώρο φιλοξενίας μεταναστών στην Κοκκινοτριμιθιά. 

Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση