ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έσπασε ρεκόρ! Τον σταμάτησαν δύο φορές σε τρία χιλιόμετρα στο highway

Τον έγραψαν για υπερβολική ταχύτητα, αλλά δεν έβαλε μυαλό

Νεαρός οδηγός καταγγέλθηκε χθες βράδυ, δύο φορές, για υπερβολική ταχύτητα, μέσα σε απόσταση μόλις τριών χιλιομέτρων!

Σύμφωνα με το δελτίο της Αστυνομίας,  ο οδηγός ανακόπηκε διαδοχικά από δύο σημεία ελέγχου ταχύτητας, του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών της Τροχαίας Αρχηγείου, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, για υπερβολική ταχύτητα και καταγγέλθηκε για ταχύτητα 133km/h αντί 100km/h την πρώτη φορά και 131km/h τη δεύτερη.

Και όλα αυτά μόνο μέσα σε ένα διάστημα μερικών λεπτών και σε μια απόσταση μόλις τριών χιλιομέτρων.

Δραματική έκκληση από την Αστυνομία

Με αφορμή το πιο πάνω περιστατικό, η Αστυνομία Κύπρου, απευθύνει, για πολλοστή φορά, έκκληση προς όλους τους οδηγούς, για συνετή οδήγηση, προς αποφυγή θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων. Ωστόσο, αναφέρει πως η πρόληψη δεν επιτυγχάνει πάντα τον σκοπό της, φέρνοντας ως παράδειγμα τον πιο πάνω οδηγό:

«Ο αγώνας κάθε κοινωνίας για μείωση των τροχαίων συγκρούσεων, βασίζεται πάντοτε σε δύο πυλώνες. Στον πυλώνα της πρόληψης και τον πυλώνα της καταστολής.

Βεβαίως, η πρόληψη παίζει ή θα πρέπει να παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Κι αυτό γιατί το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη μιας υγειούς και ορθής οδικής συμπεριφοράς, η οποία θα πηγάζει μέσα από την πραγματική αντίληψη και την συνειδητοποίηση της ανάγκης και όχι από το φόβο της ποινής.

Παρ’ όλα αυτά όμως, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η πρόληψη, δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να επιτύχει το σκοπό της. Εκεί ακριβώς είναι που δημιουργείται η ανάγκη ύπαρξης του δεύτερου πυλώνα. Αυτού της καταστολής. Που στόχο έχει την προστασία των χρηστών του οδικού δικτύου, εξαναγκάζοντας τους οδηγούς, μέσα από τον φόβο της ποινής, να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Κατά τα φαινόμενα όμως, ακόμα και αυτή η καταστολή, υπάρχουν περιπτώσεις, που αδυνατεί να συνετίσει ορισμένους.

Η συμπεριφορά του οδηγού αυτού, που δυστυχώς δεν είναι ο πρώτος ή ο μόνος, έρχεται να αναδείξει ένα μεγάλο ζήτημα, που αρκετός κόσμος συζητά εδώ και καιρό. Μήπως, πλέον είναι αναγκαίο, να αυξηθούν οι ποινές για τα τροχαία αδικήματα; Μήπως αυτό είναι που χρειαζόμαστε; Έναν μπαμπούλα, που θα μας αναγκάσει να συμπεριφερόμαστε σωστά όταν βρισκόμαστε στο δρόμο;

Αν αυτός είναι ο τρόπος για να προστατευθούν η ζωή και η αρτιμέλεια των συνανθρώπων μας, που διακινούνται στους δρόμους, τότε ας γίνει και αυτό. Αφού δεν μπορούμε από μόνοι μας να συμπεριφερθούμε σωστά, απέναντι στη ζωή τη δική μας, αλλά και των άλλων, ας μας το επιβάλει ο φόβος, της βαριάς ποινής.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο νεαρός οδηγός, στον οποίο αναφερόμαστε, καταγγέλθηκε στο πλαίσιο μονόωρου, συνεχόμενου ελέγχου ταχύτητας, που διεξήγαγαν χθες βράδυ, τα μέλη του ΕΟΜΟ Τροχαίας Αρχηγείου, σε τρία σημεία στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας. Κατά τη διάρκεια των πιο πάνω ελέγχων ταχύτητας, καταγγέλθηκαν συνολικά δώδεκα οδηγοί, οι οποίοι οδηγούσαν τα οχήματά τους με υπερβολική ταχύτητα. Ανάμεσα στους οδηγούς αυτούς, πέραν του νεαρού που αναφέραμε πιο πάνω, καταγγέλθηκε οδηγός που εντοπίστηκε να κινείται με ταχύτητα 174km/h, καθώς και μια 18χρονη νέα οδηγός, που οδηγούσε με ταχύτητα 145km/h αντί 100km/h, που είναι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X