ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

7 χρόνια στο κελί πατριός που κακοποιούσε σεξουαλικά την θετή του κόρη

Τα έκανε μπροστά στην αδερφή της ανήλικης

Ποινή φυλάκισης επτά ετών επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε πατριό για τη σεξουαλική κακοποίηση και άσεμνη επίθεση κατά της ανήλικης θετής του θυγατέρας.

Με την τελική του απόφαση ημ. 29.1.18 το Κακουργιοδικείο έκρινε τον Κατηγορούμενο ένοχο σε συνολικά 22 κατηγορίες, 11 για σεξουαλική κακοποίηση και αντίστοιχες 11 για άσεμνη επίθεση της ανήλικης ηλικίας τότε 12-13 ετών.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, με σύνθεση, Ε. Εφραίμ, Πρόεδρο και Ν. Γερολέμου και Σ. Χριστοδουλίδου-Μέσσιου, Ανώτερους Επαρχιακούς Δικαστές, του επέβαλε σήμερα ποινή.

Το Κακουργιοδικείο, σύμφωνα με ανακοίνωση του, επέβαλε στον Κατηγορούμενο συντρέχουσες ποινές φυλάκισης 7 ετών στις κατηγορίες για το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης ενώ δεν επέβαλε ποινή στις κατηγορίες για το αδίκημα της άσεμνης επίθεσης, εφόσον τα γεγονότα των δύο ομάδων κατηγοριών είναι ουσιαστικά τα ίδια.

Για σκοπούς επιβολής ποινής λήφθηκαν υπόψιν η ιδιότητα και σχέση του Κατηγορουμένου με την ανήλικη, εφόσον επρόκειτο για τον πατριό της ο οποίος υπείχε θέση «πατέρα» στο σπίτι, η φύση της συμπεριφοράς του έναντι της, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις λάμβανε χώρα και στην παρουσία της αδελφής της ανήλικης, η επαναλαμβανομένη και σε διάρκεια χρόνου αξιόποινη συμπεριφορά του Κατηγορουμένου και ο ψυχικός επηρεασμός της παραπονούμενης και της αδελφής της λόγω αυτής της συμπεριφοράς του Κατηγορουμένου, ως παράγοντες οι οποίοι προσδίδουν ιδιαίτερη σοβαρότητα στην υπόθεση.

Το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψιν το λευκό ποινικό μητρώο του Κατηγορουμένου και επεσήμανε πως δεν τίθεται ζήτημα μεταμέλειας, ενώ, λόγω της έξαρσης τέτοιων αδικημάτων και του έντονου στοιχείου της αποτροπής, απέδωσε περιορισμένη βαρύτητα στις προσωπικές του συνθήκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X