ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια μετά το Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ

Πετροβολισμοί και δακρυγόνα

Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, στον ποδοσφαιρικό αγώνα για το Πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας μεταξύ των ομάδων ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΠΟΕΛ που διεξήχθη χθες μεταξύ των ωρών 19:00-21:00, στο στάδιο ΓΣΠ στη Λευκωσία, στη νότια κερκίδα, μερίδα φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ προκάλεσαν ζημιές στις τουαλέτες και στις καρέκλες της κερκίδας και με την παρέμβαση της Αστυνομίας αποκαταστάθηκε η τάξη.

Μετά τη λήξη του αγώνα, μερίδα φιλάθλων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που βρίσκονταν στην ανατολική κερκίδα και φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ που βρίσκονταν στη νότια κερκίδα, κινήθηκαν απειλητικά προς το διαχωριστικό της νότιας με την ανατολική κερκίδα. Με παρέμβαση μελών της Αστυνομίας, απετράπη οποιαδήποτε σύγκρουση και αποκαταστάθηκε η τάξη.

Κατά την έξοδο των οργανωμένων φιλάθλων και των δύο ομάδων, μερίδα φιλάθλων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έριξαν πέτρες προς το μέρος των φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ και μερίδα φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ ανταπόδωσαν τους πετροβολισμούς. Για αποκατάσταση της τάξης έγινε μερική χρήση δακρυγόνων. Ακολούθως, οι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ αποχώρησαν με ασφάλεια, ενώ οι φίλαθλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ συνέχισαν τον πετροβολισμό εναντίον μελών της Αστυνομίας, ενώ στη συνέχεια κινήθηκαν προς τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, καθώς και προς γήπεδα ποδοσφαίρου σάλας και άρχισαν να ρίχνουν πέτρες στον αυτοκινητόδρομο, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε οχήματα. Ελαφρές ζημιές, προκλήθηκαν επίσης σε τρία οχήματα της Αστυνομίας που βρίσκονταν στην περιοχή. Μετά από νέα παρέμβαση της Αστυνομίας αποκαταστάθηκε η τάξη.

Να σημειωθεί ότι, από τις επιθέσεις των οπαδών, τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας υπέστη εξάρθρωση.
Για προστασία και ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, λόγω του ότι υπήρχαν πέτρες στο οδόστρωμα, έγινε αποκοπή μικρού μέρους του αυτοκινητόδρομου, για λίγα λεπτά για καθαρισμό του δρόμου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, υπήρξε αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας εντός της πόλης της Λευκωσίας, για προληπτικούς λόγους, χωρίς να παρατηρηθεί οποιοδήποτε επεισόδιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση