ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

"Επιχειρηματίας ζητά μπουρδέλα στα κατεχόμενα"

Ζητά να πάρουν μέτρα εναντίον των γυναικών που κυκλοφορούν στους δρόμους προκλητικά ντυμένες και προκαλούν τους άντρες.

Ποικίλα τα θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων με αναφορές σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενός σχολίου σχετικά με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών στα κατεχόμενα με πρόταση όπως δημιουργηθούν πορνεία στα κατεχόμενα, στην κατάσταση των οχημάτων που χρησιμοποιούνται στις «δημόσιες» συγκοινωνίες, σε δηλώσεις Ε/κ εγκλωβισμένων σχετικά με το θέμα της μη αποστολή τροφίμων, στις δηλώσεις του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων για το Κυπριακό αλλά και στο οικολογικό φεστιβάλ στην κατεχόμενη Κώμη Κεπήρ.


Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Ζητά μπουρδέλα» αναφέρεται σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενός επιχειρηματία, του Αϊχάν Αρικλί, ο οποίος ζητεί σε ανάρτηση του όπως τα «δημαρχεία» πάρουν μέτρα εναντίον των γυναικών που κυκλοφορούν στους δρόμους προκλητικά ντυμένες και προκαλούν τους άντρες και ζητεί και τη δημιουργία μπουρδέλων για ικανοποίηση των χιλιάδων στρατιωτών, φοιτητών και εργένηδων. Αλλού αναδημοσιεύει έρευνα ε/κ εφημερίδας σχετικά με τις προεδρικές εκλογές του 2018. Γράφει ακόμα ότι έχει επιλεγεί η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο για τη δημιουργία του αυτοκινητόδρομου Κερύνειας – Κυθρέας αλλά δεν έχει ανακοινωθεί το όνομα της.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Δεν χρειάζεται να κάνουμε τις κραυγές του πολέμου» αναφέρεται σε ομιλία του ηγέτη των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί σε φεστιβάλ στο κατεχόμενο χωριό Κώμη Κεπήρ. Ο κ. Ακιντζί είπε ότι οι Τ/κ είναι «λαός» που του ταιριάζει η γλώσσα της ειρήνης και όχι οι κραυγές του πολέμου και ότι μέσα από τις συζητήσεις επιλύονται τα προβλήματα. Αλλού αναφέρεται στο οικολογικό φεστιβάλ στην Κώμη Κεπήρ στο οποίο έγινε παρουσίαση τ/κ παραδοσιακών προϊόντων και χορών. Αναφορά γίνεται και στην απόφαση του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας να πραγματοποιήσει το έκτακτο συνέδριο του στις 17 Δεκεμβρίου.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Η ντροπή μετά από 42 χρόνια» αναφέρεται σε δηλώσεις Ε/κ εγκλωβισμένων μετά και το θέμα που δημιουργήθηκε με την απόφαση των κατοχικών αρχών για «δασμούς» στα τρόφιμα που μεταφέρονται από τις ελεύθερες περιοχές. Η εφημερίδα γράφει ότι οι ερωτηθέντες Ε/κ εξέφρασαν την λύπη αλλά και την απογοήτευση τους για την κατάσταση αυτή που στο τέλος τους μόνους που επηρεάζει είναι τους εγκλωβισμένους. Γράφει αλλού ότι, σε δηλώσεις του ο αντιπρόσωπος των Τ/κ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Νταριάλ Μπατίπαϊ αναφέρθηκε στην σημασία της αναγνώρισης της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» από το ΕΔΑΔ και καλεί την «κυβέρνηση» να στηρίξει τις εργασίες της εν λόγω επιτροπής. Αναφορά γίνεται και σε έρευνα της εφημερίδας για τους ξένους φοιτητές στα κατεχόμενα και γιατί αυτοί προτιμούν τα κατεχόμενα για τις σπουδές τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι σύμβουλοι στις χώρες τους τους λένε ψέματα και φτάνοντας στα κατεχόμενα έρχονται αντιμέτωποι με την πραγματικότητα σε ότι αφορά την εργοδότηση.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Πως γίνεται αυτό;» αναφέρεται στην περίπτωση ενός έκτακτου υπαλλήλου στο «δημόσιο νοσοκομείο» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, ο οποίος κατηγορήθηκε για διασπάθιση «δημόσιου» χρήματος, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, έγινε έρευνα εναντίον του και τελικά κατέληξε να δουλεύει στο «υπουργείο υγείας». Αλλού αναφέρεται σε περιοχή στις Χαμίτ Μάντρες που ενώ υπάρχει πινακίδα ότι απαγορεύεται η ρίψη σκουπιδιών εντούτοις η περιοχή έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Γράφει ακόμα ότι έχει αυξηθεί το εμπόριο εσπεριδοειδών από τα κατεχόμενα στην Τουρκία και σε άλλες χώρες.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Ανεπίτρεπτο θέαμα» αναφέρεται στην κατάσταση πολλών εκ των οχημάτων που χρησιμοποιούνται στις «δημόσιες» συγκοινωνίες και γράφει ότι η κατάσταση τους είναι ανεπίτρεπτη και ότι θέτει τους πολίτες σε κίνδυνο ενώ δεν γίνονται και οι απαραίτητοι έλεγχοι. Προβάλλει ακόμα δηλώσεις του τέως προέδρου της τ/κ συντεχνίας Ντεβίς, Μεχμέτ Σείς σχετικά με τους εργάτες από τις τρίτες χώρες που εργάζονται στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με τον κ. Σείς, αυτοί δουλεύουν σε καθεστώς δούλου και ότι εργάτη. Αναφορά γίνεται και στην απόσπαση συνολικά 167 δασκάλων σε σχολεία στα κατεχόμενα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X