ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επίθεση Γονέων κατά Υπουργείου και Εκπαιδευτικών Οργανώσεων

Έχουν δέσμιους τους μαθητές και τους γονείς

Ευθύνη και στις δύο πλευρές, Υπουργείο Παιδείας και εκπαιδευτικές οργανώσεις, για τη συνεχιζόμενη κρίση και το αδιέξοδο στον μεταξύ τους διάλογο, επιρρίπτει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

«Είμαστε βέβαιοι ότι όταν επιτέλους αντιληφθούν ότι το επίκεντρο όλων είναι ή θα έπρεπε να είναι ο μαθητής και υπάρξει ουσιαστική θέληση, ευελιξία και συνεργασία και από τις δύο πλευρές, τότε σίγουρα θα βρεθεί η λύση σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σχολείο και θα προχωρήσουμε συναινετικά στις σωστές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν στην βελτίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος», αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Συνομοσπονδία .

Σημειώνει ότι ενώ έχουν περάσει πέραν των δύο μηνών από την ημέρα που ξεκίνησε η κρίση στην Παιδεία και την ρήξη στις σχέσεις μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των εκπαιδευτικών και παρ' όλες τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για εξεύρεση λύσης, τόσο από τα εμπλεκόμενα μέρη όσο και από τρίτους, εκ των οποίων και οι οργανωμένοι γονείς, δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό.


Φυλακτού: «Εγώ θα παραιτηθώ, αν...»


«Ως αποτέλεσμα, η νέα σχολική χρονιά έχει αρχίσει δυσοίωνα με τις δύο πλευρές να οδεύουν προς αντίθετες κατευθύνσεις, έχοντας στη μέση δέσμιους τους μαθητές και τους γονείς τους, οι οποίοι παρακολουθούν και αγωνιούν για την ανεξέλεγκτη πορεία που έχει πάρει το όλο θέμα. Τους τελευταίους μήνες έχουμε ακούσει και διαβάσει μόνο λόγια και δηλώσεις και από τα δύο μέρη, τα οποία αναφέρουν εμφαντικά σε κάθε ευκαιρία ότι το κύριο μέλημα τους δεν είναι άλλο από το καλό των μαθητών, της παιδείας και του Δημόσιου Σχολείου. Επί του πρακτέου όμως, οι πράξεις τους δείχνουν το αντίθετο, αφού οι μόνοι που πλήττονται από την παρατεταμένη κρίση δεν είναι άλλοι από τα παιδιά, η παιδεία και το Δημόσιο Σχολείο», προσθέτει.

Αναφέρει, παράλληλα, ότι παρόλο που όλοι έχουν εντοπίσει, αναγνωρίζουν και αποδέχονται «ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα νοσεί και επιβάλλονται άμεσες τομές και ουσιαστικές αλλαγές, εντούτοις, κανένας δεν δείχνει ουσιαστική θέληση και συνεργασία για την επίλυση των διαφορών και την αναδιοργάνωση του εκπαιδευτικού συστήματος που εφαρμόζεται στα Δημόσια Σχολεία με απώτερο στόχο την εξυγίανση του».

Σημειώνει ότι οι προκλήσεις τις νέας σχολικής χρονιάς, είναι πολλές και αφορούν το μέλλον των παιδιών μας.


Χαμπιαούρης για απεργίες: Νόμιμα μέτρα για απρόσκοπτη εκπαίδευση


«Οι εξετάσεις ανά τετράμηνο σύμφωνα με τον νόμο είναι ήδη σε ισχύ και ακόμα δεν έχει συζητηθεί και συμφωνηθεί ο τρόπος εφαρμογής τους ούτως ώστε να μην προκαλέσουν ζημιά στους μαθητές. Επιπρόσθετα, πρέπει επιτέλους να συζητηθούν και να εξεταστούν σοβαρά τα προβλήματα που θέτει επανειλημμένα η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Μέσης Εκπαίδευσης που αφορούν την Αξιολόγηση του Μαθητή, την Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού και του Εκπαιδευτικού Έργου, την ασφάλεια και υγεία, τη νεανική παραβατικότητα, τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, τα κτηριακά προβλήματα/υλικοτεχνική υποδομή σχολικών μονάδων, την Ειδική Εκπαίδευση και τα ίσα δικαιώματα μαθητών ΑμεΑ, την τεχνική εκπαίδευση, καθώς και για τόσα άλλα σοβαρά θέματα που μας ανησυχούν και που έπρεπε όλο το καλοκαίρι να συζητηθούν και να επιλυθούν», συμπληρώνει.

Σε ό,τι αφορά τα απεργιακά μέτρα των εκπαιδευτικών, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Μέσης Εκπαίδευσης καλεί τους γονείς κατά τις ημέρες των απεργιών να αφήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι για λόγους ασφάλειας.

«Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές οι οποίοι φοιτούν στα ΚΙΕ», καταλήγει.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X