ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επιστρέφουν στην δουλειά οι οδηγοί του ΟΣΥΠΑ

Πληρώθηκαν και θα λάβουν 13ο μισθό

Μετά από μαραθώνια συνάντηση που είχαν σήμερα στο Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων με το Γενικό Διευθυντή και τη Διεύθυνση του ΟΣΥΠΑ όπου συζητήθηκε το θέμα σχετικά με τα απεργιακά μέτρα των εργαζομένων στον ΟΣΥΠΑ, αύριο το πρωί όλοι οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στις θέσεις τους, αφού δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι το αίτημα τους θα ικανοποιηθεί άμεσα και θα τους καταβληθεί εντός της ημέρας ο μισθός για το μήνα Νοέμβριο, ενώ κανονικά θα λάβουν και τον 13ο μισθό τους.

Από τις 06:00 το πρωί αύριο θα αρχίσουν απρόσκοπτα τα δρομολόγια του ΟΣΥΠΑ στην πόλη και την Επαρχία, ενώ ο εκπρόσωπος των οδηγών Χρίστος Ευαγγέλου με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, σημειώνοντας πως δεν έπρεπε να χρειαζόταν για να εξευρεθεί λύση να απεργήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΥΠΑ, προκαλώντας ταλαιπωρία στους επιβάτες .

Μετά από διαβούλευση, συνέχισε, της εταιρείας του ΟΣΥΠΑ με το αρμόδιο Υπουργείο, βρέθηκε λύση για την καταβολή των μισθών του Νοεμβρίου και του 13ο μισθό.

Σημειώνεται πως από τη σημερινή ακινητοποίηση των λεωφορείων του ΟΣΥΠΑ επηρεάστηκαν 18 χιλιάδες επιβάτες, από τους οποίους 6 χιλιάδες μαθητές, ξένοι επισκέπτες και συνταξιούχοι.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα από τη σημερινή ακινητοποίηση των λεωφορείων το αντιμετώπισαν οι μαθητές διαφόρων κοινοτήτων κατά τη μετάβαση τους και αναχώρηση τους στα εκπαιδευτήρια.

Η Κλεονίκη Θεοχάρους, που καθημερινά μεταβαίνει με λεωφορείο από την κοινότητα της Καλλέπειας, όπου διαμένει, στο Λύκειο Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο, όπου φοιτά, χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο γεγονός την απεργία των εργαζομένων του ΟΣΥΠΑ σχεδόν κάθε μήνα. "Οι γονείς μας δυσκολεύονται να μας μεταφέρουν στα σχολεία μας αφού από το πρωί ξεκινούν την εργασία τους για να φέρουν εισοδήματα στο σπίτι”, είπε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε παράλληλα τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου να ενημερώνει τους μαθητές έγκαιρα και τις οικογένειες τους για την απεργία που προγραμματίζουν ώστε να βρίσκουν και οι μαθητές λύση για τη μετάβαση τους στα σχολεία.

Μαθητής του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου, ο Μάριος Μιχαηλίδης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως το πρόβλημα είναι μεγάλο λόγω και της απασχόλησης των οικογενειών τους που σε αρκετές περιπτώσεις δεν μπορούν να τους μεταφέρουν στα εκπαιδευτήρια.

Ο Μάριος κάλεσε τους αρμόδιους φορείς, τόσο το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων όσο και τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου να εξεύρουν μια λύση για το καλό όλων.

Ιδιαίτερα, συνέχισε, για τους τελειόφοιτους μαθητές το πρόβλημα είναι μεγάλο, αφού δεν πρέπει να χάσουν ούτε μια ώρα διδασκαλίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X