ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επικίνδυνα χημικά σε καρναβαλίστικα προϊόντα (Pics)

Πώς μπορούν να μας βλάψουν

Προϊόντα όπως αποκριάτικες μάσκες και στολές καθώς και άλλα αντικείμενα και παιχνίδια που διατίθενται στην αγορά κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Αποκριά μπορεί να περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες Τα προϊόντα που φαίνονται στις πιο κάτω φωτογραφίες έχουν εντοπιστεί στην ευρωπαϊκή αγορά να περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες και έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Ασφάλεια Προϊόντων πλην τροφίμων (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


«Έν πολλά εύκολο να σκοτώσεις, έν όπως τα έργα»


Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καλεί το καταναλωτικό κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις αγορές του κατά την περίοδο της Αποκριάς και να μελετά με προσοχή τις επιμέρους πληροφορίες που αναγράφονται στην ετικέτα των προϊόντων ειδικότερα όταν τα προϊόντα αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθούν από παιδιά.

 

Τα πιο πάνω μη συμμορφούμενα προϊόντα βρέθηκαν να περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες όπως είναι οι φθαλικοί εστέρες και οι αζωχρωστικές ουσίες. Οι φθαλικοί εστέρες είναι ουσίες τοξικές για το αναπαραγωγικό σύστημα και μπορεί να περιέχονται στα πλαστικά μέρη των παιχνιδιών και άλλων αποκριάτικων αντικειμένων (μάσκες, στολές κλπ). Οι αζωχρωστικές ενώσεις είναι καρκινογόνες που μπορεί να περιέχονται στα υφασμάτινα είδη (στολές, καπέλα, γάντια κλπ).


Δημοφιλής ποδοσφαιριστής, βουλευτής και δήθεν αστυνομικοί γλυτώνουν την εφεδρεία


Προϊόντα που περιέχουν τις πιο πάνω χημικές ουσίες σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από το μέγιστο επιτρεπόμενο από την νομοθεσία όριο δεν πρέπει να διατίθενται στην αγορά.

Για περαιτέρω πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τους αρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στα τηλέφωνα 22405637, 22405611 και 22405609.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X