ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ενώπιον ψευδοδικαστηρίου σήμερα το πλήρωμα του ψαροκάικου

Στο λιμάνι της Κερύνειας το αλιευτικό σκάφος

Ενώπιον ψευδοδικαστηρίου αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα, για την απαγγελία κατηγοριών, οι αιγυπτιακής καταγωγής ψαράδες που αποτελούσαν το πλήρωμα του αλιευτικού σκάφους που συνελήφθη χθες από τις κατοχικές «αρχές».

Αυτό είχε αναφέρει το βράδυ της Παρασκευής ο «αντιπρόεδρος» του ψευδοκράτους και «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι, σε δηλώσεις του στην «Καθημερινή». Μεταξύ άλλων, είπε συγκεκριμένα: «Συνομίλησα με αυτά τα πέντε άτομα, τα οποία είναι πολίτες της Αιγύπτου με την βοήθεια ενός διερμηνέα που γνωρίζει Αραβικά. Παρατήρησα ότι οι αστυνομικοί μας τους συμπεριφέρονται καλά και ότι έχουν ήδη ικανοποιηθεί οι βασικές ανάγκες τους. Αύριο το πρωί θα οδηγηθούν ενώπιον του Δικαστηρίου. Το Δικαστήριο θα εκδώσει την σχετική απόφαση με βάση τους νόμους μας. Το δε σκάφος βρίσκεται αυτήν την στιγμή στο λιμάνι της Κερύνειας. Τα ονόματα των πολιτών τηςΑιγύπτου που κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση αναφέρονται παρακάτω».


 

Σύλληψη ε/κ ψαροκάικου: Τα γεγονότα, τα διαβήματα και η θέση των ΗΕ


 

Τα γεγονότα

Το πλήρωμα ελληνοκυπριακού ψαροκάικου συνέλαβαν οι κατοχικές αρχές σήμερα το πρωί σε διεθνή ύδατα.

Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης και διευθυντής της εταιρείας «Τα Ψαροκάικα», με έδρα τη Λεμεσό, Άριστος Αριστείδου, το ψαροκάικο «Γεια σου καΐκι μου Άη Νικόλα», βρισκόταν σε διεθνή ύδατα μεταξύ Ακάμα και Κορμακίτη, όταν τους προσέγγισε πλοίο του τουρκικού πολεμικού και με την πρόφαση πως θα γινόταν έλεγχος, στρατιώτες επιβιβάστηκαν σε αυτό.

Τότε, οι στρατιώτες ανέφεραν στο αιγυπτιακής καταγωγής πλήρωμα, πως βρισκόταν υπό σύλληψη, ενώ ο καπετάνιος πρόλαβε να ενημερώσει για το περιστατικό μέσω του Ράδιο Κύπρος.

Το σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι της Κερύνειας, ενώ σύμφωνα με τον κ. Αριστείδου έχουν γίνει όλες οι σχετικές καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, που ήδη ξεκίνησαν διαδικασίες για απελευθέρωση των ψαράδων και την επιστροφή του σκάφους.

Υπενθυμίζεται πως σε άλλες δυο περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες, είχε παρενοχληθεί από τουρκικά πολεμικά, η τράτα της εταιρείας με την ονομασία "Μπουμπουλίνα". 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X