ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ενώπιον Κακουργιοδικείου οι δύο ΕΠΥ για υποθέσεις βομβών

Τα δύο αδέλφια τελούσαν υπό κράτηση και σήμερα έληγε το διάταγμα κράτησής τους

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 18 Δεκεμβρίου, παραπέμφθηκαν σήμερα τα δυο αδέλφια, 44 και 40 χρόνων, σε σχέση με υποθέσεις που αφορούν απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες.

Οι δύο, που είναι Εθελοντές Πενταετούς Υποχρεώσεως, τελούσαν υπό κράτηση και σήμερα έληγε το διάταγμα κράτησής τους.

Ο 44χρονος ΕΠΥ παραπέμφθηκε στο Κακουργιοδικείο για δύο υποθέσεις, και συγκεκριμένα, την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο ταγματάρχη της Ομάδας Ασφαλείας Στρατοπέδων, που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου 2014, ως επίσης και για την έκρηξη βόμβας στο όχημα 57χρονης, στις 23 Σεπτεμβρίου 2017.

Υπενθυμίζεται πως το γενετικό υλικό του 44χρονου έχει ταυτιστεί με το γενετικό υλικό που εντοπίστηκε σε εκρηκτικό μηχανισμό που είχε ριφθεί στην οικία της 57χρονης και ο οποίος ωστόσο δεν εξερράγη, με αποτέλεσμα ο δράστης να επιστρέψει με δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό, τον οποίο τοποθέτησε στο όχημά της.

Ο μικρότερος αδελφός παραπέμφθηκε στο Κακουργιοδικείο για την πρώτη υπόθεση, αφού σύμφωνα με μαρτυρία, τότε είχε απειλήσει τον ταγματάρχη, αναφέροντας πως θα έλεγε στον αδελφό του να τοποθετήσει βόμβα, λόγω κάποιων διαφορών που είχαν. Ο παραπονούμενος δεν είχε ωστόσο αναφέρει οτιδήποτε στην κατάθεση που έδωσε το 2014 στην Αστυνομία, καθώς φοβόταν, όπως είπε, για αντίποινα. Με αφορμή τις έρευνες που επανάρχισαν για ανεξιχνίαστες υποθέσεις βομβιστικών υποθέσεων, ο παραπονούμενος κλήθηκε εκ νέου και ανέφερε το τι ακριβώς είχε συμβεί το 2014.

Εναντίον των δυο, διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες και κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Ο 40χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα με εγγύηση πενήντα χιλιάδων ευρώ από αξιόχρεο εγγυητή, ενώ παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και το όνομα του τοποθετήθηκε στο stop list.

Η διαδικασία για τον 44χρονο καθυστέρησε να ολοκληρωθεί, καθώς η υπεράσπιση έφερε ένσταση στην περαιτέρω κράτηση του. Τελικά το δικαστήριο διέταξε όπως ο 44χρονος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της δίκης και έτσι οδηγήθηκε στις Κεντρικές Φυλακές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X