ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εντυπωσίασαν τα «πράσινα μπερέ» (pics-vid)

Οι νέοι καταδρομείς έδειξαν την δύναμη τους

Η τελετή απονομής του πράσινου μπερέ στους καταδρομείς της 2017Β’ ΕΣΣΟ πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη» την 10 Νοεμβρίου 2017.


Οι νέοι καταδρομείς ολοκλήρωσαν ένα επίμονο και επίπονο κύκλο εκπαιδεύσεως, διάρκειας τριών περίπου μηνών, προτού κριθούν ικανοί να φέρουν τον τιμημένο πράσινο μπερέ.


Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους εκτέλεσαν βολές με το σύνολο του ατομικού και ομαδικού οπλισμού των Μοιρών Καταδρομών, εκπαιδεύτηκαν στη χρήση εκρηκτικών, στη διείσδυση, προσβολή και καταστροφή εχθρικών στόχων καθώς επίσης στον ορεινό αγώνα και ανορθόδοξο πόλεμο.


Κατά την διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκε, επίδειξη ορεινού αγώνα, ασκήσεις ακριβείας από Διμοιρία επιδείξεων και ασκήσεις σωματικής αγωγής, με τη συμμετοχή του συνόλου των νέων καταδρομέων. Εκτελέστηκαν επίσης πτήσεις μηχανοκίνητων αλεξιπτώτων.
Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, αντιπροσωπείες στελεχών, καθώς επίσης συγγενείς και φίλοι των καταδρομέων.


Σε χαιρετισμό του ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά που βρίσκεται μεταξύ των πλέον επίλεκτων ανδρών της Εθνικής Φρουράς. Συνεχάρη τους νέους καταδρομείς για την επιτυχία τους να περάσουν όλες τις σωματικές και ψυχικές δοκιμασίες και να φέρουν εις πέρας τη σκληρή εκπαίδευση των ένδοξων Δυνάμεων Καταδρομών. Συνεχάρη επίσης τους γονείς οι οποίοι γαλούχησαν τα παιδιά τους με αξίες και ιδανικά τονίζοντας ότι μέσω των νέων καταδρομέων αναδεικνύεται το λάθος όλων όσων αμφισβητούν το ήθος και τη φιλοπατρία της νέας γενιάς.


Συνεχίζοντας ο κ. ΥΠΑΜ ανέφερε ότι θα συνεχιστεί η ενίσχυση της ΕΦ σε προσωπικό και είναι πλέον γεγονός ότι η πλήρης ενσωμάτωση των ΣΥΟΠ στις Δυνάμεις Καταδρομών προσδίδει προστιθέμενη αξία στην ήδη υπάρχουσα. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της ΕΦ επενδύει στις Δυνάμεις Καταδρομών και στο πλαίσιο αυτό η ενίσχυση τους αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X