ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εντυπωσιακά πλάνα από την άσκηση «ΤΑΜΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ» (Vid)

Διάφορα οπλικά συστήματα παρελαύνουν μπρος στα μάτια μας

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή η άσκηση ΤΑΜΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ Υποστράτηγος Τάσος Μάρκου της 2ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ασκήσεων που οργάνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς.

Τόσο αυτή, όσο και οι ασκήσεις που προηγήθηκαν, κατέδειξαν τη σημαντική αναβάθμιση που έχει επέλθει στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς, ως αποτέλεσμα της υλοποίησης του Σχεδίου Αναδιοργάνωσης και Εκσυγχρονισμού.

Ιδιαίτερα σημαντική αξιολογείται η πλήρης ενσωμάτωση των ΣΥΟΠ που προσδίδουν προστιθέμενη αξία και ποιότητα στην Ε.Φ..

Ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης αφού συνεχάρη τον Αρχηγό της Ε.Φ., τον Διοικητή της Ταξιαρχίας και όλο το προσωπικό που ασκήθηκε, ανάμεσα τους και εθνοφύλακες, υπογράμμισε ότι η Ε.Φ επιστρέφει δυναμικά στις ασκήσεις που αποτελούν, όπως είπε χαρακτηριστικά, προϋπόθεση για το αξιόμαχο της Ε.Φ..

Η Ε.Φ. ασκείται σήμερα στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό, ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας, μέσα από σημαντικές αμυντικές συμφωνίες που έχουμε επιτύχει με γειτονικά κράτη.

Σημείωσε επίσης ότι το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Α’ Φάσης της Αναδιοργάνωσης προχωρά με βάση τον προγραμματισμό και αναμένεται ότι σύντομα η Ε.Φ. θα αποκτήσει νέες ενισχυμένες επιχειρησιακές δυνατότητες.

Η ενίσχυση σε μέσα, σε συνδυασμό με την αναβαθμισμένη εκπαίδευση και τις αμυντικές συνεργασίες που αναπτύσσουμε, στέλνουν ισχυρό μήνυμα αποτροπής, κατέληξε ο κ. Φωκαΐδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X