ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έντονη αντίδραση Λαρνακέων για τις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών

«Θεωρούμε απαράδεκτες τις εξελίξεις»

Τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της Λάρνακας προκαλεί η σοβαρή καθυστέρηση που παρατηρείται στο θέμα της απομάκρυνσης των πετρελαιοδεξαμενών από την παραλία της Λάρνακας. Σχετική είναι και η ανακοίνωση που εξέδωσε η Κίνηση Πολιτών Larnaca Rights

«Ως Κίνηση Πολιτών Larnaca Rights» αναφέρει η ανακοίνωση «θεωρούμε απαράδεκτες τις εξελίξεις σε ότι αφορά το θέμα της μετακίνησης των πετρελαιοδεξαμενών και δεξαμενών υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας και εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας σε σχέση με την πρόθεση του Δήμου Λάρνακας να συνάψει με το κράτος και τις εταιρείες πετρελαιοειδών νέα συμφωνία για τον χρόνο μετεγκατάστασης τους από τη Λάρνακα στο Βασιλικό.

Είναι γνωστό ότι σχετική συμφωνία μεταξύ του κράτους, των εταιρειών και του Δήμου Λάρνακας υπογράφτηκε το 2000 και είχε ως χρονικό όριο για την μετεγκατάσταση των εγκαταστάσεων αυτών το έτος 2012. Ακολούθησε το Υπουργικό Διάταγμα του 2014 για Τερματισμό Χρήσης την 31η Ιανουαρίου 2017 το οποίο δεν εκτελέστηκε και ανανεώθηκε για την 31 Μαρτίου 2018 για τα πετρελαιοειδή και την 31 Μαρτίου 2019 για τα υγραέρια.

Μια νέα συμφωνία με νέα χρονοδιαγράμματα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα οποία σύμφωνα με όλες τις μέχρι στιγμής δηλώσεις θα είναι της τάξης των τριών και πέραν χρόνων, μεγιστοποιεί το ρίσκο στους θανάσιμους κινδύνους που διατρέχουν οι κάτοικοι της Λάρνακας και παρατείνει τη παρεμπόδιση της ανάπτυξης της πόλης. Ενέχει επίσης τον κίνδυνο να επαναληφθεί το χρονικό των συνεχών παρατάσεων και αναβολών διαιωνίζοντας όλη αυτή την επικίνδυνη και απαράδεκτη κατάσταση.

"Καταδικάζουμε το γεγονός ότι ο Δήμος Λάρνακας διαχρονικά δεν προχωρά σε δυναμική αντίδραση για το θέμα αυτό. Μετά και από την εμπειρία στο Μαρί, η νοοτροπία αυτή θα έπρεπε να είχε αλλάξει", προστίθεται.

Η Κίνηση καλεί τον Δήμο Λάρνακας να αντισταθεί στις συνεχιζόμενες παρατάσεις της επικινδυνότητας και της υπανάπτυξης της πόλης του, να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους δημότες της Λάρνακας και να μην προχωρήσει σε νέα συμφωνία.
«Η επιβάρυνση» καταλήγει η ανακοίνωση «στην ασφάλεια, στην υγεία και στην ανάπτυξη που υπόκεινται οι κάτοικοι της Λάρνακας είναι τόσο μεγάλη και σημαντική για την ποιότητα ζωής τους, που περαιτέρω «εκπτώσεις» σε αυτό το θέμα θα δεικνύουν μεγάλη ανευθυνότητα και αναλγησία από όλους τους εμπλεκόμενους».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X