ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Ένοχος ο Σούφτας για πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον 35χρονο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον Νικόλαο Σούφτα, 35 χρόνων από τη Λάρνακα, ύστερα από δική του παραδοχή σε υπόθεση πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Το θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη αργά το βράδυ της 11ης Μαρτίου 2017, στο δρόμο Μοσφιλωτής – Ψευδά, όταν σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης ο 35χρονος οδηγούσε αυτοκίνητο με συνοδηγό τον φίλο του Νικόλαο Δημόπουλο, από την Ελλάδα, κάτοικο Λάρνακας.

Σε κάποιο σημείο του δρόμου, το αυτοκίνητό του 35χρονου συγκρούστηκε βίαια πάνω στην καρότσα φορτηγού οχήματος το οποίο ήταν σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου. Από την σύγκρουση, ο συνοδηγός του βρήκε τραγικό θάνατο.

Ο 35χρονος παραδέχθηκε ενοχή σε δύο κατηγορίες, ότι λόγω επικίνδυνης πράξης που δεν ανάγεται σε υπαίτια αμέλεια και χωρίς πρόθεση, επέφερε το θάνατο στον Νικόλαο Δημόπουλο και ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Από τις εξετάσεις που διενήργησε η Αστυνομία, διαφάνηκε ότι η αναλογία στο αίμα του ήταν 246 χιλιοστά του γραμμαρίου ενώ το όριο είναι 50.

Το Δικαστήριο έλαβε υπόψιν ως μετριαστικούς παράγοντες κατά την επιμέτρηση της ποινής, την παραδοχή του κατηγορουμένου, το λευκό ποινικό του μητρώο, την απολογία του και τη θλίψη του για τον χαμό του φίλου του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X