ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένοχοι οι τέσσερις για το ξυλοδαρμό του Αιγύπτιου επενδυτή

Τον έδειραν σε νυχτερινό κέντρο στην Αγία Νάπα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου έκρινε σήμερα ένοχους τέσσερις άνδρες που εργάζονταν σε νυχτερινό κέντρο στην Αγία Νάπα, που κατηγορούνται για επίθεση με πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης εναντίον του Ναγκίπ Σαουϊρις, του Αιγύπτιου δισεκατομμυριούχου και επενδυτή της μαρίνας Αγίας Νάπας και ενός συνεργάτη του, που σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της 30ης Σεπτεμβρίου 2016, λίγες μόνο ώρες πριν την κατάθεση του θεμέλιου λίθου για έργο.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχους ύστερα από ακροαματική διαδικασία τους Παναγιώτη Καλλιτσιώνη 27 χρόνων από τη Δερύνεια, Νικόλα Ευαγγελίδη, 31 ετών από το Αυγόρου, διευθυντή του νυχτερινού κέντρου, Ανδρέα Ηροδότου 27 χρόνων ιδιώτη φύλακα από την Αγία Βαρβάρα Λευκωσίας και Γιάννο Χρίστου 28 χρόνων γκαρσόνι από τη Μοσφιλωτή.

Οι τέσσερις κατηγορούνται για αδικήματα που αφορούν επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης εναντίον του Ναγκίμπ Σαουϊρις και ενός συνεργάτη του, ενώ ο Νικόλας Ευαγγελίδης κατηγορείται και για το αδίκημα της συνέργειας κατά τη διάρκεια διάπραξης αδικήματος.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί μαζί με άλλα δύο άτομα τα οποία όμως αθωώθηκαν από το Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέφερε σε ένορκη κατάθεση του ενώπιον του Δικαστηρίου αρχές Οκτωβρίου 2017, ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος Ναγκίπ Σαουϊρις, ο καυγάς στο νυχτερινό κέντρο ξεκίνησε όταν ένας από τους συνεργάτες του ανέβηκε σε καναπέ για να χορέψει.

Αμέσως δέχθηκε παρατήρηση με άγριο και επιθετικό ύφος από γκαρσόνι του κέντρου. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο Σαουϊρις ζήτησε το λόγο από τον διευθυντή του χώρου και όταν του ζήτησε να υποδείξει το γκαρσόνι, αυτός τον κτύπησε και με τα δύο του χέρια.

Πρόσθεσε ότι στη συνέχεια ένας φρουρός ασφαλείας αφού τον άρπαξε από πίσω, τον έβαλε χάμω, του κρατούσε τα δύο του χέρια, τον τραβούσε στο έδαφος για να τον βγάλει από το κέντρο ενώ παράλληλα τον κλοτσούσε. Ταυτόχρονα, κατέθεσε, ενώ ο φρουρός κρατούσε με το ένα του χέρι τα δύο χέρια του, τον χτυπούσε με το άλλο του χέρι στο πρόσωπο και στο σώμα.

Σύμφωνα με την κατάθεση του, ο Σαουϊρις από την επίθεση τραυματίστηκε στο αυτί, με την πληγή να αιμορραγεί, ενώ είχε μώλωπες πίσω από το κεφάλι και στο στήθος. Κατέθεσε ακόμα πως όταν ένας συνεργάτης του επενέβη προσπαθώντας να τον προστατέψει, δέχθηκε και ο ίδιος ξύλο από τους φρουρούς ασφαλείας του νυχτερινού κέντρου.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, ο Σαουϊρις έχασε το κινητό του τηλέφωνο και τα παπούτσια του, ενώ ο συνεργάτης του έχασε ένα πανάκριβο ρολόι αξίας περίπου 25 χιλιάδων ευρώ. Όταν ζήτησε τα αντικείμενα που έχασε, οι φρουροί ασφαλείας του νυχτερινού κέντρου του έδωσαν μόνο το κινητό του τηλέφωνο και τα παπούτσια του.

Σημειώνεται ότι ο Αιγύπτιος αναγνώρισε και υπέδειξε στο Δικαστήριο στο εδώλιο του κατηγορουμένου, το γκαρσόνι, τον διευθυντή του κέντρου και τον φρουρό ασφαλείας.

Αύριο οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων θα αγορεύσουν για μετριασμό της ποινής τους και το Δικαστήριο αναμένεται να ορίσει ημερομηνία για επιβολή ποινής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X