ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένα στυγερό έγκλημα που εξελίχθηκε σε θρίλερ

Ομιχλώδες το τοπίο γύρω από το διπλό φονικό

Την περασμένη Πέμπτη (19/04) το στυγερό έγκλημα στον Στρόβολο με θύματα τον Γεώργιο Χατζηγεωργίου και την Κωνσταντίνα Σεργίου Χατζηγεωργίου συγκλόνιζε το παγκύπριο με την κοινή γνώμη να παρακολουθεί μέχρι σήμερα με κομμένη την ανάσα τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν γύρω από την υπόθεση.

Αναπάντητα ερωτήματα
Έξι μέρες μετά πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα όσον αφορά την υπόθεση με την αστυνομία να μην διαψεύδει ή να επιβεβαιώνει κάποιες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Σε χθεσινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας απέφυγε να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την ουσία της υπόθεσης.

Χωρίς απάντηση έμειναν ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με τον δικαστικό ψυχολόγο σύμβουλο της Scotland Yard να έρχεται στην Κύπρο για να συνδράμει στις έρευνες, για το γεγονός ότι τα θύματα τελικά δεν δολοφονήθηκαν στον ίδιο χώρο, αν η αστυνομία έχει προχωρήσει σε καταθέσεις με άτομα που ήταν κοντά στο ζευγάρι και τέλος αν ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του Χατζηγεωργίου είναι στα χέρια των ανακριτών.

Ένα άλλο στοιχείο που προκαλεί ερωτήματα είναι η σιγή ιχθύος που τηρείται για το κίνητρο του δράστη ή των δραστών μετά και την παρέλευση έξι ημερών. Στις περιπτώσεις άλλων εγκλημάτων παρόμοιας φύσης τα κίνητρα ξεκαθαρίζουν λίγες ώρες μετά και την διάπραξη τους κάτι που φανερώνει ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη περίπτωση. Να σημειωθεί ότι το βασικό τεκμήριο του εγκλήματος που είναι το μαχαίρι με το οποίο διαπράχθηκε η δολοφονία δεν έχει ακόμα εντοπισθεί πάρα τις προσπάθειες της αστυνομίας που «χτένισε» την περιοχή γύρω από το σπίτι του ζεύγους με ανιχνευτές μετάλλων και ανιχνευτικά σκυλιά. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες η αστυνομία προχώρησε και σε έρευνες σε διάφορους σκυβαλότοπους με σκοπό να εντοπίσει το φονικό όπλο.

Έντονος ο Ματσάκης
«Άρχισα να πιστεύω - είμαι σίγουρος – ότι κάτι κρύβουν. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Και γιατί κρατάνε τη σκηνή κλειστή για έξι μέρες; Έχουν περάσει έξι μέρες, δεν έχουν εξετάσει τη σκηνή; Τι έρευνες κάνουν αυτοί οι περιβόητοι ανακριτές στη σκηνή που δεν τις έχουν ολοκληρώσει μετά από έξι μέρες;». Η δήλωση όλο νόημα του κύριου Ματσάκη που είναι ο ιατροδικαστής της υπόθεσης εκ μέρους της οικογένειας πυροδότησε μια σειρά νέων ερωτημάτων. Για δικούς του λόγους ο κύριος Ματσάκης δεν θέλησε να επεκταθεί αλλά αν ισχύουν τα όσα αναφέρει, είναι άξιον απορίας το τί του κρύβουν και για ποιο λόγο.

Αστυνομία – Γενική Εισαγγελία
Η απάντηση από την Γενική Εισαγγελία ήταν άμεση αφού με δημόσιες δηλώσεις του, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης απέρριψε τις καταγγελίες του κ. Ματσάκη περί προσπάθειας να αποκρυβεί οτιδήποτε σε σχέση με την υπόθεση αυτή. Η αστυνομία από την πλευρά της εξέδωσε ανακοίνωση που χαρακτηρίζει την υπόθεση πρωτοφανή για τα Κυπριακά δεδομένα ενώ αντικρούει τα όσα αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με τον ελλιπή αριθμό καταθέσεων που έχουν ληφθεί.

Η πρώτη τοποθέτηση από τον δικηγόρο του 15χρονου

Μιλώντας στο protothema.gr ο δικηγόρος κ.Γιώργος Παπαϊωάννου εξήγησε ότι η υπόθεση δολοφονίας είναι πάρα πολύ σοβαρή ενώ τόνισε πως το παιδί παραμένει σε κατάσταση σοκ μη μπορώντας να συνέλθει.

«Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση και εκπροσωπώ τον νεαρό γιο του άτυχου ζευγαριού όπως μου το ζήτησαν από το συγγενικό περιβάλλον του 15χρονου αλλά ήταν επιθυμία και του ίδιου του παιδιού. Μάλιστα θέλω να πω ότι το παιδί αυτή τη στιγμή δεν έχει καν το χαρακτηρισμό του υπόπτου. Είναι σοκαρισμένο από τη δολοφονία των γονιών και δεν χρειάζεται να το πω, είναι αυτονόητο. Επίσης, είναι άγνωστο ποια είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες έχουν προβεί οι ανακριτικές αρχές».

Όπως έχουν παραδεχτεί όσοι ασχολούνται με την υπόθεση η πάροδος του χρόνου χωρίς ουσιαστική εξέλιξη μόνο κακό μπορεί να κάνει στις έρευνες. Επίσης η μη εξιχνίαση μια τέτοιας σοβαρής υπόθεσης ενισχύει την ανασφάλεια ανάμεσα στους πολίτες ενώ δημιουργεί την τάση για σενάρια που πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X