ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εμπρησμός οχήματος δημοσιογράφων: Ο ύποπτος απείλησε πριν το έγκλημα

Δημοσίευμα τον φωτογράφιζε ως ύποπτο ληστείας

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για την εξαήμερη προσωποκράτηση του προς διευκόλυνση των ανακρίσεων, προσήχθη σήμερα ο 35χρονος από χωριό της Επαρχίας Πάφου, ο οποίος συνελήφθη σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση εμπρησμού οχήματος ζεύγους δημοσιογράφων. Ο Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου χαρακτήρισε ικανοποιητική τη μαρτυρία που είχε ενώπιον του και ανέφερε πως τυχόν απόλυση του υπόπτου δυνατόν να επηρεάσει το ανακριτικό έργο.

Στη σημερινή διαδικασία ο εξεταστής της υπόθεσης, υπαστυνόμος Μιχάλης Νικολάου, ανέφερε ότι ο 35χρονος τηλεφώνησε στον δημοσιογράφο Μάριο Ιγνατίου και του ζήτησε να αποσύρει δημοσίευμα που σχετίζονταν με καταζητούμενο πρόσωπο για διάπραξη ληστείας, λέγοντας του ότι φωτογράφιζε τον ίδιο.

Ο δημοσιογράφος, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, αισθάνθηκε φόβο και απειλή από τη γενική συμπεριφορά του ομιλούντα για αυτό και απέσυρε το αναφερόμενο δημοσίευμα.

Η Αστυνομία, σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης κατέχει μαρτυρία ότι ο 35χρονος μετέβη μαζί με φιλικό του πρόσωπο σε πρατήριο βενζίνης 40 λεπτά πριν τη διάπραξη του εμπρησμού για να γεμίσει μπιτόνια βενζίνης.

Ανακρινόμενος ο 35χρονος μετά τη σύλληψη του στις 22:40 χθες, επιβεβαίωσε ότι αυτός είχε τηλεφωνήσει στον δημοσιογράφο και του είχε παραπονεθεί για το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το βράδυ της 18ης Μαρτίου στις 22:00 μετέβη σε σωματείο στην Πάφο και έπαιξε τόμπολα και ότι στις 23:30 σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του αναχώρησε με το όχημα του και σε απόσταση 2- 3 λεπτών συνάντησε γνωστό του πρόσωπο, το οποίο κατονόμασε μόνο με το μικρό του όνομα, που του ανέφερε ότι του είχαν τελειώσει τα καύσιμα. Το πρόσωπο αυτό, είπε ο 35χρονος, του ζήτησε να τον μεταφέρει σε κάποιο πρατήριο καυσίμων για να αγοράσουν καύσιμα.

Ο 35χρονος ισχυρίστηκε ότι μετέφερε το φιλικό του πρόσωπο σε πρατήριο καυσίμων και μέσω ταμειακής μηχανής αγόρασαν βενζίνη αξίας 5 ευρώ, την οποία τοποθέτησαν σε πλαστικά μπουκάλια.

Ακολούθως, επέστρεψε στο σημείο που βρίσκονταν το αυτοκίνητο του και αφού άφησε τον φίλο του επέστρεψε στο σπίτι του.

Η Αστυνομία ωστόσο επιθεώρησε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του εν λόγω πρατηρίου και διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος αγόρασε καύσιμα μεταξύ των ωρών 02:37 με 02:44 της 19ης Μαρτίου, δηλαδή 40 λεπτά πριν την εκδήλωση του εμπρησμού και όχι μεταξύ των ωρών 23:30 με 24:00 ως ισχυρίστηκε ο ύποπτος στην κατάθεση του.

Επιπλέον από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο αναφερόμενο σωματείο διαπιστώθηκε ότι κατά το συγκεκριμένο βράδυ ο ύποπτος δεν μετέβηκε εκεί για να παίξει τόμπολα ως είχε ισχυριστεί στην κατάθεση του.

Ο ύποπτος, μετά τη σύλληψη του παρέδωσε τα ενδύματα που φορούσε το βράδυ της Κυριακής, που παραλήφθηκαν ως τεκμήρια και αναμένεται να σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ σημειώθηκε ότι αυτά ήταν πλυμένα σε καθαριστήριο.

Ακολούθως ο 35χρονος σε 2η κατάθεση του άλλαξε τελείως τους ισχυρισμούς του ως προς τις διακινήσεις του κατά το βράδυ της 18ης Μαρτίου και ανέφερε στις ανακριτικές αρχές ότι δεν πήγε στο συγκεκριμένο σωματείο, αλλά στο σπίτι του που διατηρεί σε χωριό της Επαρχίας Πάφου. Είπε μάλιστα ότι συνάντησε τον φίλο του, μετέβησαν στο πρατήριο βενζίνης, τοποθέτησε τη βενζίνη σε πλαστικές μπουκάλες νερού τις οποίες βρήκαν σε κάλαθο του πρατηρίου.

Ακολούθως είπε πως στις 02:30 μετέφερε τον φίλο του στο αυτοκίνητο του και ακολούθως στις 02:55 μετέβη στην οικία του.

Η Αστυνομία αιτήθηκε την 6ήμερη προσωποκράτηση του υπόπτου ωστόσο ένσταση έφερε ο συνήγορος του, ο οποίος είπε πως οι τέσσερις ημέρες κράτησης του πελάτη του είναι αρκετές για την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής ανέφερε πως το διάστημα των έξι ημερών που αιτείται η Αστυνομία είναι δικαιολογημένο, αφού το ανακριτικό έργο βρίσκεται στα αρχικά του στάδια.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, η Αστυνομία έλαβε μία κατάθεση και διενήργησε μια έρευνα. Αναμένεται να ληφθούν 25 περίπου καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του υπόπτου και από πρόσωπα που διέμεναν στην περιοχή της κοινότητας που διαμένει και ο 35χρονος. Επίσης, εξετάσεις θα γίνουν προς εξασφάλιση των στοιχείων και εντοπισμού του προσώπου που μετέβη μαζί του με τον ύποπτο στο πρατήριο βενζίνης, καθώς αναμένεται η Αστυνομία να εξετάσει και το δρομολόγιο που ακολούθησε ο 35χρονος, όπως και τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της διαδρομής.

Σημειώνεται πως το αυτοκίνητο του ζεύγους δημοσιογράφων ήταν σταθμευμένο σε καλυμμένο χώρο στάθμευσης στην αυλή της κατοικίας τους σε χωριό της Επαρχίας Πάφου. Η φωτιά κατάστρεψε ολοσχερώς το εν λόγω αυτοκίνητο και προκάλεσε ζημιές στους εξωτερικούς τοίχους της κατοικίας τους καθώς και σε αυτοκίνητο γείτονα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση