ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εμπρησμοί Λεμεσού: Υπό κράτηση ο 72χρονος

Δεν παραδέχεται ενοχή

Υπό τετραήμερη κράτηση τέθηκε το μεσημέρι 72χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί ως ύποπτος για πρόκληση δύο πυρκαγιών στα χωριά Σωτήρα και Καντού χθες το απόγευμα.

«Άρχισαν να κελαηδούν τα πουλιά - Λεβέντη μου τι χαμπάρια;» (pic)

Ο ηλικιωμένος που δεν παραδέχεται ενοχή, οδηγήθηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού ως ύποπτος για τα αδικήματα εμπρησμού και πρόκλησης πυρκαγιάς. Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της αστυνομίας για έκδοση διατάγματος τετραήμερης κράτησής του.

Ο ύποπτος φέρεται να είναι το πρόσωπο που έθεσε δύο πυρκαγιές χθες το απόγευμα στα χωριά Σωτήρα και Καντού. Από τις πυρκαγιές κάηκε έκταση 4 εκταρίων με άγρια βλάστηση, ξηρά χόρτα και σκύβαλα.

Οι πυρκαγιές

Η πρώτη πυρκαγιά τέθηκε μεταξύ 16:30 – 17:00 χθες το απόγευμα στο σκυβαλότοπο Καντού. Από την πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία, κάηκαν δύο εκτάρια από ξηρά χόρτα και σκύβαλα. Λίγη ώρα αργότερα, δεύτερη πυρκαγιά που ξέσπασε στο χωριό Σωτήρα, έθεσε για μια ακόμη φορά σε συναγερμό τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Από τη δεύτερη πυρκαγιά καταστράφηκαν επίσης δύο εκτάρια από άγρια βλάστηση και ξηρά χόρτα. Από έρευνες που έγιναν τόσο από την πυροσβεστική υπηρεσία όσο και από την αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι οι φωτιές τέθηκαν κακόβουλα. Εις βάρος του 72χρονου εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι είναι το πρόσωπο που έθεσε τις πυρκαγιές, έτσι συνελήφθη.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X