ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Έμφραγμα» στα οδοφράγματα: Τόσοι πέρασαν τα τελευταία Σ/κ

Μπλόκαραν τα συστήματα των κατεχομένων

Εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των διελεύσεων από τα οδοφράγματα, η τουρκοκυπριακή ηγεσία μελετά λήψη έκτακτων μέτρων για την αποσυμφόρησή τους. Στο «υπουργικό συμβούλιο» μελετώνται νέες πρωτοβουλίες και προτάσεις.

Σε αυτές τις προτάσεις αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης, η «υπουργός Εσωτερικών», Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς, ανακοινώνοντας ότι η «κυβέρνηση» προχωρά άμεσα στην πρόσληψη 20 ατόμων που θα τοποθετηθούν σε πόστα σε διάφορα οδοφράγματα. Παράλληλα, η «κυβέρνηση» μελετά διάφορα σχέδια για την ανακαίνιση και την ενίσχυση των υποδομών των οδοφραγμάτων. 


«Γιόρτασαν»... ανεξαρτησία στα κατεχόμενα οι Ελληνοκύπριοι (Pics)


Η κ. Μπαϊμπάρς σχετίζει την μεγάλη αύξηση της κινητικότητας στα οδοφράγματα με την κατρακύλα της τουρκικής λίρας. Η ίδια αποδέχεται ότι ο αριθμός των εργαζομένων στα οδοφράγματα δεν είναι ικανοποιητικός. Την ίδια ώρα αποκαλύπτει ότι τα τελευταία σαββατοκύριακα ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν τα οδοφράγματα έχει αυξηθεί από τους περίπου 2000 στους 14.000. Άμεσο αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι το μπλοκάρισμα του συστήματος που χρησιμοποιούν τα κατεχόμενα για την καταγραφή των ατόμων και οχημάτων που χρησιμοποιούν τα οδοφράγματα.

Στα πλαίσια των δηλώσεων της, η κ. Μπαϊμπάρς προχώρησε και σε μια σημαντική αποκάλυψη. Δήλωσε ότι πριν από λίγο καιρό, το «κυβερνητικό συμβούλιο» συζήτησε το ενδεχόμενο της άρσης των ελέγχων στην είσοδο στα Κατεχόμενα. Η συγκεκριμένη ιδέα απορρίφθηκε επειδή δεν θεωρήθηκε «ορθή» και «ασφαλής». Τέλος δήλωσε ότι στη νέα περίοδο, η τ/κ πλευρά θα μεταφέρει τα σημεία ελέγχου στο κέντρο των οδοφραγμάτων και θα προχωρήσει στην διεύρυνση των δρόμων.


Ελεύθεροι πατέρας και γιος που συνελήφθησαν από τις κατοχικές αρχές


Κυκλοφοριακό έμφραγμα στον Άγιο Δομέτιο

Οι δηλώσεις της κ. Μπαϊμπάρς έρχονται τη στιγμή που τ/κ μέσα κάνουν λόγο για μεγάλο κυκλοφοριακό έμφραγμα στην καρδιά της Λευκωσίας, χθες 1η Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, όπως όλα δείχνουν, χιλιάδες συμπολίτες επέλεξαν να μεταβούν στα Κατεχόμενα, επωφελούμενοι από την αργία της 1ης Οκτωβρίου. Χθες το βράδυ, κατά την επιστροφή των πολιτών στις ελεύθερες περιοχές προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου.

Σε κάποια στιγμή, στα Κατεχόμενα, η ουρά που σχημάτισαν τα αυτοκίνητα ξεπέρασε τον πρώτο κυκλικό κόμβο που συναντούν οι πολίτες καθώς εισέρχονται. Αργότερα, πολίτες και media ανέφεραν ότι η ουρά έφτασε σε κοντινό σημείο από το κτίριο της λεγόμενης «Πολιτικής Άμυνας». Η μεγάλη κινητικότητα συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Πηγή: Η Καθημερινή / του Νίκου Στέλγια

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση