ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ελεύθεροι σήμερα 28 κρατούμενοι των Κεντρικών Φυλακών

Καταδικασθέντες μέχρι και για ανθρωποκτονία

Είκοσι οκτώ κρατούμενοι αποφυλακίζονται σήμερα ενόψει των εορτών του Δεκαπενταύγουστου, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους, σημειώνοντας παράλληλα ότι σκοπός των αποφυλακίσεων είναι η ομαλότερη επανένταξή τους στην κοινωνία, η σύσφιξη των σχέσεων τους με την οικογένεια τους και γενικά ο καλύτερος σωφρονισμός των κρατουμένων.

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ για τις αποφυλακίσεις σήμερα, η κ. Αριστοτέλους είπε ότι ενόψει των εορτών του Δεκαπενταύγουστου, όπως κάθε χρόνο, πρόσωπα τα οποία θα απολύονταν μέχρι 31 Οκτωβρίου και τα οποία μέχρι 15 Αυγούστου θα έχουν εκτίσει το μισό της ποινής τους, αποφυλακίζονται.

 

Πρόσθεσε ότι εξαιρούνται όσοι έχουν καταδικασθεί για φόνο, απόπειρα φόνου, ανθρωποκτονία, εμπορία ναρκωτικών και για αδικήματα σεξουαλικής φύσης.

Σε ερώτηση για τον αριθμό των κρατουμένων, που αποφυλακίζονται, η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών ανέφερε ότι πρόκειται για 28 άτομα, 17 Κύπριους και 11 αλλοδαπούς.

Διαβάστε, επίσης: Κύπρος: Η φωτογραφία που προκαλεί αντιδράσεις

Σκοπός των αποφυλακίσεων κρατουμένων, εξήγησε η κ. Αριστοτέλους, είναι η ομαλότερη επανένταξη τους στην κοινωνία, η σύσφιξη των σχέσεων τους με την οικογένεια τους και γενικά ο καλύτερος σωφρονισμός τους.

Σύμφωνα με τα ευρήματα αρκετών ερευνών, πρόσθεσε, ο εγκλεισμός χωρίς ευκαιρίες και κίνητρα επανένταξης, περισσότερο βλάπτει παρά ωφελεί στην επανένταξη των κρατουμένων αργότερα στην κοινωνία.

Σε ερώτηση για τον χρόνο αποφυλάκισης των κρατουμένων ανέφερε ότι ήδη έχουν αποφυλακιστεί στην πλειοψηφία τους και αναμένεται εντός ολίγου να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποφυλάκισης του συνόλου των 28 ατόμων.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X