ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκτός φυλακών με προεδρική χάρη Νεοκλέους, Βασιλείου και Κυαμίδης

Αναμένεται ακόμη 40 κρατούμενοι να αποφυλακιστούν

Με Προεδρική χάρη λόγω του Πάσχα, αποφυλακίστηκαν σήμερα, δέκα κρατούμενοι, ανάμεσά τους οι Παναγιώτης Νεοκλέους, Ορέστης Βασιλείου και Γιαννάκης Κυαμίδης, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αύριο, Πέμπτη, αναμένεται ότι με Προεδρική χάρη θα αποφυλακιστούν ακόμη 40 κρατούμενοι.

Στον Παναγιώτη Νεοκλέους είχε επιβληθεί από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στην κατηγορία του δεκασμού δημοσίου λειτουργού την 1η Μαρτίου 2017, στην πολύκροτη δίκη στην οποία καταδικάστηκε και ο τέως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου.

Ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών είχε επιβάλει στις 2 Μαΐου 2017 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στον τότε Εκτελεστικό Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και Διευθυντή της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής, Γιαννάκη Κυαμίδη για τα αδικήματα του δεκασμού δημόσιου λειτουργού και το αδίκημα της απόσπασης από δημόσιο λειτουργό.

Στον Ορέστη Βασιλείου, τότε Διευθυντή της CytaVision και τέως Γενικού Γραμματέα της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ-ΣΕΚ, είχε επιβληθεί από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας ποινή 9 ετών στις 5 Ιανουαρίου 2015, στο πλαίσιο της υπόθεσης για την επένδυση από το Ταμείο συντάξεων των εργαζομένων της CYTA, στο έργο Aero Centre στη Δρομολαξιά.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, στις 4 Ιουλίου 2017, είχε μειώσει στο πλαίσιο έφεσης την ποινή του από 9 σε 7 χρόνια φυλάκισης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X