ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σωτήρα Λεμεσού (Χάρτης)

Καταστράφηκαν επτά εκτάρια γης

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 16:00 η μεγάλη πυρκαγιά στη Σωτήρια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, η φωτιά κατέκαυσε συνολικά επτά εκτάρια γής ενώ για την κατάσβεση της χρειάστηκαν συνολικά έξι πυροσβεστικά οχήματα, δυο του Τμήματος Θύρας, ένα του Κοινοτικού Συμβουλίου Σωτήρας και 2 οχήματα των βρετανικών βάσεων. Στην προσπάθεια συνέβαλαν και 4 πτητικά μέσα εκ των οποίο τα δύο ήταν επίσης των βρετανικών βάσεων.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν στην περιοχή.

Αμέσως μετά τον μερικό έλεγχο της πυρκαγιάς στην Σωτήρα, ξέσπασαν άλλες δύο πυρκαγιές στον Άγιο Σιλά. Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, οι πυρκαγίες τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο ενώ κατέκαυσε τέσσερα δεκάρια γης η κάθε μία ενώ, επηρεάστηκε και εξοπλισμός που βρισκόταν στην αυλή εργοστασίου.

Νωρίτερα:

Εκτός ελέγχου βρίσκεται από το πρωί φωτιά που ξέσπασε σε περιοχή της κοινότητας Σωτήρας, της Επαρχίας Λεμεσού, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλλουν προσπάθειες κατάσβεσης της.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, η φωτιά έχει κάψει μέχρι στιγμής έξι εκτάρια άγριας βλάστησης, πεύκων και χαρουπόδεντρων. Η πυρκαγιά είναι σε δύσβατη περιοχή και το έργο πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες.

Μέχρι στιγμής, στις προσπάθειες πυρόσβεσης συμβάλλουν έξι πυροσβεστικά οχήματα της Υπηρεσίας, δυο των Βρετανικών Βάσεων, δυο του Ταμείου Θήρας, καθώς και ένα του κοινοτικού συμβουλίου Σωτήριας. Ρίψεις νερού κάνουν από αέρος τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, καθώς και δυο ελικόπτερα των Βάσεων.

Νωρίτερα σήμερα, οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις στη Λεμεσό, είχαν κληθεί για την κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε στο Βουνί, με αποτέλεσμα να καεί το όχημα πολίτη και τέσσερα δεκάρια ξηρών χόρτων.

Νωρίτερα:

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής σε δύσβατη περιοχή, βόρεια της σήραγγας προς την κοινότητα Σωτήρας, παρά τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου.

Όπως μας ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, πρόκειται για δύσβατη περιοχή, γεγονός που καθιστά το έργο της πυρόσβεσης δύσκολο.

Για την κατάσβεσή της, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ έχουν απογειωθεί και ελικόπτερα. Συγκεκριμένα, βρίσκονται στο σημείο έξι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δύο της Πυροσβεστικής των Βρετανικών Βάσεων, ενώ απογειώθηκαν τα εκμισθωμένα ελικόπτερα, δύο των Βάσεων και ένα της Αστυνομίας.

Τις προσπάθειες πυρόσβεσης συνδράμουν, επιπρόσθετα, δύο οχήματα του Ταμείου Θήρας και ένα του Κοινοτικού Συμβουλίου Σωτήρας.

Η πυρκαγιά δεν φαίνεται να απειλεί κατοικημένη περιοχή ή άλλα υποστατικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X