ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκστρατεία ελέγχου για τις θερμοφόρες νερού

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή σας ενημερώνει

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο τη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των καταναλωτών, πραγματοποίησε την περίοδο 8/1/2018 έως 19/1/2018, εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για τις θερμοφόρες νερού, των οποίων η ζήτηση και η χρήση είναι αυξημένη κατά τη χειμερινή περίοδο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η εκστρατεία κάλυψε παγκύπρια 112 καταστήματα πώλησης θερμοφόρων νερού, στα οποία πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό μη συμμορφούμενων προϊόντων και τη λήψη αναλογικών μέτρων. Σε πέντε περιπτώσεις εντοπίστηκαν προϊόντα τα οποία δεν συμμορφώνονταν με τις απαιτήσεις ασφάλειας και δόθηκαν οδηγίες για να ληφθούν διορθωτικά μέτρα και σε εννιά περιπτώσεις έγιναν προφορικές προειδοποιήσεις για να τοποθετηθούν σε προϊόντα οι απαιτούμενες πληροφορίες. Περαιτέρω, σε άλλες τέσσερις περιπτώσεις ζητήθηκαν γραπτώς πληροφορίες για να διαπιστωθεί η συμμόρφωση των προϊόντων με τις απαιτήσεις ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους σε καταστήματα πώλησης θερμοφόρων νερού στα πλαίσια των καθημερινών επιθεωρήσεων και να ενημερώνει για προϊόντα που εμπεριέχουν κινδύνους και αποσύρονται.

Παράλληλα, η Υπηρεσία ενημερώνει τους καταναλωτές όπως επιλέγουν θερμοφόρες που φέρουν τη σήμανση CE, όταν αυτές θα χρησιμοποιηθούν για θεραπευτικούς σκοπούς (πάντα μετά από ιατρική συμβουλή), αγοράζουν θερμοφόρες από αξιόπιστα σημεία πώλησης, ακολουθούν πάντοτε τις οδηγίες του κατασκευαστή και ελέγχουν προσεχτικά τη θερμοφόρα πριν από κάθε χρήση, για τυχόν φθορές και ζημιές.

Τέλος υπενθυμίζονται οι καταναλωτές ότι στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας (www.consumer.gov.cy) είναι διαθέσιμο το ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Θερμοφόρες Νερού – Συμβουλές στους Καταναλωτές» το οποίο περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για την ασφαλή χρήση των θερμοφόρων νερού.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση