ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έκρηξη ηφαιστείου! Τι πρέπει να προσέξουν οι Κύπριοι που βρίσκονται στην Ινδονησία

Τι αναφέρει το ΥΠΕΞ

Το Υπουργείο Εξωτερικών πληροφορεί ότι το ηφαίστειο Αgung, στο Βορειοανατολικό Μπαλί έχει εκραγεί. Ένεκα αυτού, το ηφαιστειακό νέφος έχει οδηγήσει στην προσωρινή αναστολή εκτέλεσης πτήσεων από το τοπικό αεροδρόμιο (Ngurah Rai International Airport). Οι επηρεαζόμενοι κύπριοι πολίτες προτρέπονται όπως επικοινωνούν με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες τους ή και τις αεροπορικές εταιρείες για την διευθέτηση των πτήσεων τους.

Συστήνεται όπως, οι Κύπριοι πολίτες που ευρίσκονται στην Ινδονησία και συγκεκριμένα στο Μπαλί όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, παραμείνουν εκτός της ορισθείσας κενωθείσας ζώνης (η οποία εκτίνεται μεταξύ 9 και 12 Χιλιομέτρων από τον κρατήρα του ηφαιστείου) και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών και παρακολουθούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Παρακαλούνται κύπριοι πολίτες που προτίθενται να ταξιδέψουν στην περιοχή, όπως επανεκτιμήσουν την κατάσταση και ενημερωθούν για τις εξελίξεις πριν την διευθέτηση και πραγματοποίηση του ταξιδιού τους.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα κάτωθι τηλέφωνα ή/και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.oikade.gov.cy για εγγραφή στο σύστημα εθελοντικής εγγραφής στοιχείων Κυπρίων πολιτών, που βρίσκονται δια οποιοδήποτε λόγο, στο εξωτερικό.

Λειτουργός Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ):
+35 7 99660129 (μετά τις ώρες εργασίας)

Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ:
+35 7 22801000

Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ:
+35 7 22651113

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση