ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Εκπαιδευτικοί πετάγονται στον δρόμο»

Νέες καταγγελίες από ΠΟΕΔ

Δεκάδες εκπαιδευτικοί με πολλά χρόνια υπηρεσίας στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία, στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, οδηγούνται άδικα στην ανεργία, αναφέρει, σε γραπτή δήλωση του ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού.

«Πετάγονται στον δρόμο από τις χωρίς πολλή σπουδή αποφάσεις για αλλαγές που έγιναν, για άλλη μια φορά, βιαστικά. Αποφάσεις που λήφθηκαν μέσα σε ένα πλαίσιο που εκ προοιμίου φαινόταν ότι νοσούσε. Αποφάσεις που οδήγησαν σε στρεβλώσεις, σε παρενέργειες που, τελικά, δεν μπορούν, εύκολα, να συμμαζευτούν και να διορθωθούν. Αποφάσεις που θα πληρώσει και πάλι η Εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί και σχετίζονται με τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών για εργοδότηση υπό το καθεστώς της Αγοράς Υπηρεσιών. Ως ΠΟΕΔ, έχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας σε αυτού του είδους εργοδότηση στη Δημόσια Εκπαίδευση, προκειμένου, όμως, να είμαστε κοντά στο πώς εξελίσσεται το όλο ζήτημα τα τελευταία χρόνια, καταθέτουμε θέσεις, εισηγήσεις και προβληματισμούς για όσο το δυνατό αποφυγή στρεβλώσεων και προβλημάτων και σε αυτό το κομμάτι της Εκπαίδευσης», προσθέτει.

Όπως αναφέρει ο κ. Φυλακτού , το Υπουργείο Παιδείας, προχώρησε πριν μερικές βδομάδες στην προώθηση αλλαγών στη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών και δημιούργησε ένα μεγάλο εκπαιδευτικό, κοινωνικό, ανθρωπιστικό πρόβλημα.

«Που είναι δύσκολο να διορθωθεί. Που φαντάζει αδύνατο να συμμαζευτεί. Εκτός αν αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας για ένα χρόνο όλων πιο πάνω Προγραμμάτων (ΠΟΣ, ΚΙΕ κ.ά.). Ενδεικτικά, αναφέρουμε μια από τις στρεβλώσεις, το πρώτο πτυχίο να μοριοδοτείται, πια, μόνο αν έχει βαθμό «Λίαν Καλώς» ή «Άριστα». Ο βαθμός «Καλώς» εξανεμίζει την ύπαρξη πρώτου πτυχίου. Συνεπώς, εκπαιδευτικοί που εργάζονται για χρόνια σε αυτά τα Προγράμματα, που ζουν τις οικογένειές τον όποιο μισθό λαμβάνουν από αυτά, μένουν επαγγελματικά στον δρόμο. Άνεργοι, γιατί όλα έγιναν, πάλι, χωρίς πολλή σπουδή», σημειώνει.

Η παρέμβαση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, συνεχίζει ο κ. Φυλακτού, είναι απαραίτητη για άλλη μια φορά.

«Το θέμα επιβάλλεται να εγγραφεί άμεσα προς συζήτηση για να εξεταστεί και να διορθωθεί. Η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής τείνει να καταντήσει σκιώδες Υπουργείο Παιδείας αφού, τελευταία, καλείται συνεχώς να διορθώνει τις στρεβλώσεις που προκαλούνται από λανθασμένες αποφάσεις (Εξετάσεις Τετραμήνων, Εξεταστικό Δοκίμιο Φυσικής, ΝΣΔ κ.λπ.). Τα θέματα της Εκπαίδευσης που επιβάλλεται να αντιμετωπιστούν και να ρυθμιστούν σωστά είναι πολλά. Ας σταματήσει ο αποπροσανατολισμός που για χρόνια τώρα, επιχειρείται και ας εγκύψει το Υπουργείο Παιδείας χωρίς πολλά, μεγάλα, και πομπώδη λόγια στη σοβαρή δουλειά για να δούμε, επιτέλους, σωστά έργα», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X