ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκπαιδευτικές οργανώσεις: Άρση αδιεξόδου, εάν...

Μετέφεραν μια νέα «ιδέα» στην Κυβέρνηση

Το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση πέταξαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, μεταβιβάζοντάς της μια νέα ιδέα, την οποία και χαρακτηρίζουν ως «λύση ανάγκης», για άρση του αδιεξόδου στην παιδεία. Όπως ανέφεραν σε τηλεοπτικές του δηλώσεις οι Φίλιος Φυλακτού, πρόεδρος ΠΟΕΔ και Γιάννος Σωκράτους, πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ, πως μετέφεραν μια «ιδέα» στην κυβέρνηση και όχι νέα πρόταση, η οποία αν γίνει αποδεκτή τότε θα αρθούν τα μέτρα και θα ξεκινήσει ο διάλογος.

Όπως ανέφερε ο κ. Σωκράτους, δεν πρόκειται για αντιπρόταση αλλά για μια κοινή ιδέα που έβαλαν κάτω οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και την μεταβίβασαν το βράδυ της Κυριακής σε ανθρώπους της κυβέρνησης που είναι αρμόδιοι για αυτό το θέμα.

Η «ιδέα» για άρση του αδιεξόδου, όπως ανέφεραν, έχει να κάνει με θέματα πίστωσης. Όπως εξήγησε ο κ. Σωκράτους, «σε αυτή την πρόταση (της Κυβέρνησης) έχει προστεθεί μια καινούρια ιδέα η οποία δεν είναι εντελώς καινούργια, καθώς μέσα στην πρόταση της κυβέρνησης υπάρχει η ιδέα της πίστωσης». Ενώ σημείωσε, πως, «η έννοια της πίστωσης υφίσταται και σήμερα ως πρακτική στα σχολεία της μέσης εκπαίδευσης».

Διαβάστε, επίσης: Πρώτο κουδούνι με αισιόδοξες δηλώσεις Χαμπιαούρη

«Ένας εκπαιδευτικός που για λόγους εκπαιδευτικών αναγκών χρειάζεται να διδάξει περισσότερο από τον χρόνο του, δηλαδή να κάνει μια ή δύο ώρες περισσότερες μάθημα στα παιδιά, την επόμενη σχολική χρονιά να του πιστώνονται αυτές οι περίοδοι», συμπλήρωσε.

«Αν ισχύσει αυτή η πρακτική αυτή την στιγμή για ό,τι ακριβώς η κυβέρνηση έρχεται να επιβάλει μονομερώς με τον τρόπο που το έχει επιβάλει, τότε αυτό το πράγμα δίνει μια διέξοδο και δίνει το δικαίωμα στις εκπαιδευτικές οργανώσεις να προχωρήσουν με άρση των μέτρων, και να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος», τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις θα συγκαλέσουν νέα κοινή συνεδρία και ανάλογα με την απάντηση που θα λάβουν από την κυβέρνηση, θα ληφθούν τελικές αποφάσεις.

Πηγή: Η Καθημερινή / του Νικόλα Πέτρου

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X